1e controle gesprek (6-11)

Op 6 November heb ik mijn eerste controle gesprek gehad. Het programma was duidelijk, rond 11:00 uur bloed geven. Dit moet 1,5 tot 2 uur voor het gesprek met de oncoloog. In die tussentijd checken ze het op -tig zaken en kan de oncoloog zien of de sutant wel of niet werkt. Rond 13:30 een gesprek met mijn case-manager en aansluitend het afrondende gesprek met de oncoloog.

Om 13:15 uur zat ik gereed in de wachtkamer waar ik om 14:00 mijn gesprek had met de casemanager en een uur later met de oncoloog. De oncoloog gaf aan dat de bloedwaarden hem tot tevredenheid stemden. Alleen de onstekingswaarde zit nu op 91 (voorheen tussen de 40 en 70). Het geen hem minder gerust stelde was dat mijn bloed te weinig ijzer bevatte. Ik geloof het zat op de waarde 5,5 of i.d. dit wil zeggen dat ik een behoorlijk ijzer tekort heb. En is besloten dat ik maandag a.s. een eerste bloedtransfusie moet ondergaan, maar eerst vrijdag moet ik naar de bloedafname voor bepaling van kruisbloed………

Nu weet ik niet wat kruisbloed is, maar ook de dames van de afdeling oncologie wisten het niet. Wat grapjes gemaakt, gaf aan dat ze nu gingen kijken bij de lokale slager of er nog genoeg varkensbloed op voorraad was en we hebben samen hartelijk gelachen. Eigenlijk is het te triest voor woorden dat de dames niet de betekenis van kruisbloed weten. Nu denk ik zelf wel te wel te weten wat kruisbloed is.

update vrijdag 9 november
Vandaag bij de afdeling bloedafname geweest en ook daar de vraag gesteld wat kruisbloed is. Echter met hetzelfde resultaat, men (de twee dames) weet niet wat er met kruisbloed bedoeld wordt.
“Ik ben geen analist, zou even kijken op google als ik u was” was het diplomatieke antwoord van de verpleegkundige die me weer zonder pijn geprikt had.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.