2e kuur (week 1, 7-11 tm 13-11)

Medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutant te combineren met 4×2 paracetamol om een verdovingslevel te creëren. Daarnaast op vaste tijden 3x daags een Oxycodon 10 mg. VERHOGING in dag 3 met maximaal 6 stuks OxyNorm per dag.

Waar heb ik last van
Hoofdzakelijk pijn in mijn rechterlies, gelukkig geen last ergens anders op dit moment. Daarnaast heb ik mijn linkerlies heb ik al meer dan 25 jaar een steenpuist zitten die enkele malen per jaar actief is. Sinds ik deze medicatie slik is deze plaats eigenlijk met tijd en wijle altijd open en verlies ik hier wat bloed en/of wondvocht.

Dag 1
Met volle moed weer begonnen met de Sutant en niets gemerkt. Denk dat het ook pas na enkele dagen weer gaat werken.

Dag 2
Goed geslapen echter ondanks de Oxycodon toch weer twee keer wakker geworden. Het vreemde is dat de gebruiksaanwijzing aangeeft dat langwerkende Oxycodon pas na 1-1,5 uur gaat werken ik ik wel direct in slaap val, echter de eerste keer dat ik wakker wordt is na 2 uur. Maar dat vind ik bijzaak ik slaap wel bijna 6-7 uur per dag. Bij het wakker worden heb ik wel het probleem dat ik badend in het zweet wakker wordt. En met badend bedoel ik ook badend. Mijn lichaam en bed zijn zeiknat. Vandaag had ik gewoon het water (zweet) in een van mijn oren staan.  Ontbijt viel gruwelijk tegen, mijn pillen twee keer gegeten (heb dus gewoon overgegeven en mijn Sutant en Oxycodon eruit gehaald en afgespoeld) Verder mooie werkdag gehad.

Dag 3
Het opstaan en de rest van het ritueel ging beduidend traag. Naast een nat bed (volgens mij ben ik vandaag natter dan gisteren) en een minimaal ontbijt naar het ziekenhuis gegaan. Reden ziekenhuis is dat er gekeken moest worden naar kruisbloed. Vandaag via een goede vriendin die ook de nodige lichamelijke problemen heeft erachter gekomen wat de betekenis van kruisbloed is. Het grappige (eigenlijk helemaal niet) is dat de drie dames van de afdeling oncologie waar ik dinsdag was het niet wisten en de twee dames van bloedafgifte vandaag me vertelden dat ik het maar op google moest opzoeken want ze wisten het ook niet. Gelukkig ging alles in het ziekenhuis goed en onderga ik a.s. maandag mijn eerste bloedtransfusie. Ook vandaag een weer een mooie werkdag zonder complicaties. Op mijn werk vinden ze wel dat ik er een beetje grauw uitzie. Als ik in de spiegel kijk zie ik er ook net uit als de return of de living death. Maar ik voel me meer dan goed en daar gaat het om. Ooit, long long time ago,  heb ik tegen een meisje waar ik iets voor voelde verteld dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk. Het is trouwens nooit iets geworden tussen ons.

Dag 4 – 5
Rustig weekend, gelukkig weer een paar dagen die ik kan afstrepen dat er niets spannends is te melden. Had ik bij de eerste kuur veel pijn in mijn linkerborst, nu heb ik eigenlijk nergens last van. Met uitzondering van mijn rechterlies en dat ik de spieren in mijn beide bovenbenen voel, of een beetje stijf zijn. Dit alles mag geen naam hebben. Pijnlevel is nihil te noemen. Benieuwd wat maandag de bloedtransfusie gaat doen.

Dag 6
Het gaat nog steeds goed, nergens last van. Tijdens de bloedtransfusie voel ik een minimale pijn in mijn linkerlong. Aangezien dit vers bloed met veel rode bloedlichaampjes zou het kunnen dat die de kankercellen triggeren. Tijdens mijn ziekenhuisbezoek blijft mijn temperatuur rond de 36.4 – 36.9 en dat is goed te noemen. Alleen mijn onderdruk is met 103 hoog te noemen. Wel aangegeven aan de verpleegkundige dat een van de bijwerkingen van de sutant een hogere bloeddruk is en dat ik geen pilletjes wil om de bloeddruk te verlagen. Ik laat bij de controle over 10 dagen wel mijn bloeddruk meten want dan ben ik weer enkele dagen van die smerige kankerpilletjes af. Bij vertrek was mijn temperatuur 37.5, geen koorts wel verhoging.

Dag 7
Fris en fruitig opgestaan, nergens last van. Zie dat de binnenkant van mijn handen weer kleur hebben. De bloedtransfusie heeft zijn werk goed gedaan. Nog even de temperatuur gemeten voor het slapen gaan is gewoon 36.5, dus denk dat het bloed wel gemixt is. Kan dan ook met een gerust hart gaan slapen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.