2e kuur (week 2, 14-11 tm 20-11)

Medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutant te combineren met 4×2 paracetamol om een verdovingslevel te creëren. Aangezien ik te lui ben om dat uit te rekenen heb ik de dosis verlaagd naar 3×2 paracetamol die ik tegelijk met de Oxycodon 10 mg (ook 3 stuks per dag) inneem. Bij hogere pijn mag ik maximaal 6 stuks OxyNorm per dag innemen.

Waar heb ik last van
Hoofdzakelijk pijn in mijn rechterlies. Daarnaast heb ik mijn linkerlies heb ik al meer dan 25 jaar een steenpuist zitten die enkele malen per jaar actief is. Sinds ik deze medicatie slik is deze plaats eigenlijk met tijd en wijle altijd open en verlies ik hier wat bloed en/of wondvocht. Ik voel links op mijn rug iets, maar dat mag geen naam hebben. Pijnlevel 1.

Dag 1
We zijn op dag 8 van de 2e kuur. Sinds lange tijd weer eens geslapen zonder dat ik in een nat bed wakker werd. De gehele dag nergens last van. Denk ook dat de bloedtransfusie hieraan mee werkt. Mijn handen aan de binnenkant zijn rood (bloeddoorlopend) alleen in mijn gezicht ben ik nog wat bleekjes, denk ook niet dat dat zal wegtrekken. Maar er zijn ergere dingen.

Dag 2
Een doodgewone dag.

Dag 3
Ook deze dag begon heerlijk na een goede nachtrust. Ik merk toch wel dat een goede nachtrust heel belangrijk is. Nu ik niet meer op mijn iPad en iPhone “aanwezig” ben in bed komt dit mijn nachtrust echt ten goede. Mijn ouders hebben dit al heul heul lang geleden tegen mij gezegd maar ja je bent jong en eigenwijs. Ik vind trouwens dat ik nog steeds jong ben. Geef ook aan dat ik 35 ben en gevangen zit in het lichaam van een 56 jarige. En als je me nu ziet lopen dan denk je daar komt opa voorbij met zijn gewaggel.

Ging alles goed vandaag? Nee natuurlijk niet, het enige probleem van vandaag was dat ik mijn tabletten van 15:00 uur ben vergeten in te nemen. Nu ruim 3 uur later dan normaal heb ik ze alsnog ingenomen. Door de opiumpillen vergeet je wel eens dat je pijn of last hebt en toch geen 35 jaar meer bent. Met uitzondering van mijn rechterlies waar ik nu al weken pijn aan heb, was van een andere pijn nauwelijks sprake. Echter nu om 18:00 uur begint mijn rug rechtsachter pijn te doen en heb ik een lichte pijn boven in mijn rechterlong met ademhalen. Dus hetgeen ik heb zit er nog steeds helaas. Pijn zal dadelijk wel wegtrekken, weer een goede les geweest vandaag. Leg ook wat dope in je auto dan heb je het altijd bij je als je nodig mocht hebben.

Dag 4
Weer een goede en lange nachtrust gehad. Ook vandaag is er niets noemenswaardigs gebeurd. Wel merk ik de positieve gevolgen (denk ik) van de bloedtransfusie. Vandaag ben ik met een nieuwe vriendin voor een tweede keer op stap geweest in DenBosch. De eerste keer ben ik meerdere keren doodop geweest. Vandaag had ik wel last van mijn rechterlies en natuurlijk van mijn belabberde conditie maar heb echt heel veel gelopen en met heel veel gelopen bedoel ik ruim anderhalf uur slenteren, winkelen enz. zonder dat ik me eigenlijk uitgeput voelde. Hoop dan ook over een dag tien er bij mijn tweede controle in mijn ijzerwaarden een positieve stijging te zien zal zijn.

Dag 5 – 6
Twee rustige dagen (qua ziektebeeld) gehad, eigenlijk niets te melden. Dat er iets aanwezig is dat weet ik en dat voel ik ook. Ook wijze les geleerd dat ik gewoon mijn opiaten mee moet nemen. Want enkele uren te laat innemen is niet bevorderlijk voor de pijn. Het enige dat mij irriteert is dat ik bij het diep ophalen van slijm uit mijn longen mijn maaginhoud steeds meekomt. Heb nog steeds kleur aan de binnenkant van mijn handen en voel me gezond. Eigenlijk te gek voor woorden.

Dag 7
Vandaag de laatste dag van mijn kuur en dan een week lekker tot rust komen door geen vuiligheid te slikken. Vind dat ik vandaag met diep ademhalen wat meer druk voel op mijn linkerborst maar dat kan ook de gedachte zijn.

Conclusie
De tweede kuur zit er qua het slikken van sutant nu even op. Deze veertien dagen geen last gehad van bloed in mijn urine, pijn in mijn borst zoals bij de eerste kuur. Het lijkt net of ik mede door de bloedtransfusie een stukje “gezonder” ben geworden. Nu een weekje rust en maandag naar de 2e controle.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.