3e controle gesprek (17-12) – wat een nieuws

Afgelopen vrijdag heb ik (emotioneel) bloed geprikt en vandaag was de uitslag. Voor de eerste keer hebben we dat telefonisch gedaan. Ook wel weer lachen trouwens, blijft eigenlijk altijd lachen met de medewerkers achter de balie in het ziekenhuis. Ik was gewoon aan het werk en vind het storend als je mobiel afgaat. Veroordeel niemand, ik gebruik mijn telefoon ook tijdens werktijd. App ook met vrienden en ben echt niet roomser dan de Paus.

Maar dan belt de afdeling oncologie met een onbekend nummer. Ik heb het al eerder geschreven maar er zijn maar 3 mensen die mij bellen met een onbekend nummer. Een van mijn betere vrienden die niet wil dat zijn nummer openbaar wordt gemaakt, de tweede is Gaston van de postcodeloterij en de derde is de afdeling oncologie. En die besluit ik dus te bellen, want ja Gaston staat niet in mijn telefoonlijstje.

“hallo, goedemorgen. Ik zal even mijn geboortedatum doorgeven dan weet u met wie u spreekt”
“Ah, ik zie het, u bent Twan, ze gaan u vandaag terugbellen voor de uitslag”
Ik zeg, dat klopt “jullie hebben met een onbekend nummer gebeld”
“En nu heeft u op redail gedrukt en komt u bij ons uit”
“Nee, dat gaat niet met redail he”
“Oh, hoe komt u dan op onze afdeling terecht?”
“Door te bellen.”
“Dus toch met redail”
“Nee, ik heb jullie nummer, ik ben patiënt. Maar kan ik de arts spreken, want mijn toestel staat altijd op stil en dan kun je blijven bellen”
“Maar u kunt hem toch in de gaten houden”
“Kunt u mij doorverbinden”
“De arts heeft daar geen tijd voor, u staat wel op het lijstje om gebeld te worden”
“Dat weet ik, dat was het anonieme nummer”
En zo duurde het gesprek nog even en toen werd ik doorverbonden met mijn arts.

WAT EEN FIJN GESPREK en wat een aardige arts heb ik. Kort samengevat aan mijn bloed kun je niet zien dat ik kanker heb. Mijn eiwitgehalte is prima (met als gevolg dat de kankercellen dus geen spiermassa meer opeten), mijn HB waarde is in enkele weken na de bloedtransfusie gestegen naar 7,5 (dit is gewoon goed te noemen) Alleen het bezinksel is nog 63 geloof ik. Maar ja de eerste twee vind ik op dit moment het belangrijkste.

Nu ben ik wel gewaarschuwd dat ik niet te positief moet gaan denken. Op 14 januari a.s. krijg ik mijn CT scan en die dag weten we meer. Maar voor nu slaat in ieder geval de medicatie aan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.