3e kuur (week 1, 28-11 tm 04-12)

Medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutent te combineren 3 stuks Oxycodon 10 mg (om 08:00, 15:00 en 22:00) 3×2 paracetamol (o0k 08:00, 15:00 en 22:00) om zo een verdovingslevel te creëren. We gaan de parcetamol verlagen met 3 stuks per dag. De drie stuks Oxycodon 10 mg blijf ik gewoon slikken. Bij hogere pijn mag ik tot maximaal 6 stuks OxyNorm 5mg per dag innemen. Men heeft bij de apotheek trouwens liever dat ik die OxyNorm 5mg inneem als vervanger voor de paracetamol. Denk dat ze daar meer op verdienen.

Waar heb ik last van
De pijn in mijn rechterlies neemt volgens mij iets af. Daarnaast heb ik mijn linkerlies heb ik al meer dan 25 jaar een steenpuist zitten die enkele malen per jaar actief is. Sinds ik deze medicatie slik is deze plaats eigenlijk met tijd en wijle altijd open. Deze open wond heb ik eigenlijk in de eerste twee weken dat ik Sutent slik. In week drie is ie weer dicht en het feest dat hij open gaat begint weer in de eerste week van het slikken.  Ik voel links op mijn borst bij diep inademen een minimale irritatie. Maar dat heb ik al sinds februari dus gewoon niet aan denken. Pijnlevel 1.

Dag 1
Vanochtend ben vermoeider opgestaan dan dat ik naar bed ben gegaan. Wel heerlijk geslapen door de opium, verslaafd zijn heeft zo toch wel zijn voordelen. Het ontbijt is wederom een drama.  Moet al die pillen voor een bepaalde tijd weg zien te krijgen,  deze ochtend ging dat weer eens moeizaam. Verder heb ik de gehele dag het gevoel gehad dat ik een opgeblazen hoofd heb. Ook heb ik warme oren.  Vroeger had ik deze alleen maar in het weekend, als ik teveel gedronken had. Dat was voor mij dan ook de graadmeter om te stoppen met het nuttigen van alcohol. Ik wist dat doordrinken ik het glazuur van …….. (laat maar) het is voor iedereen duidelijk. Deze avond nog steeds dat opgeblazen gevoel (griep??) om 22:00 even getemperatuurd, met 36.6 en 36.7 moet ik zeggen dat ik me niet druk moet maken.

Dag 2
Deze ochtend badend in het zweet na lange tijd weer eens wakker (06;00) geworden, voel me duf maar besluit niet nog even terug te gaan. Temperatuur 36.3 dus ook dat is een goed teken. Nu de martelgang naar het ontbijt. Rest van de dag ging het gewoon zijn gangetje. Halvering van paracetamol heeft nog niet voor problemen gezorgd. Voel wel iets maar overdrijven is ook een kunst.

Dag 3
Het opstaan om 06:00 uur is ook deze ochtend weer falikant mislukt, het bed heeft het weer gewonnen. Baal hier trouwens wel behoorlijk van dat ik zo lui of vermoeid ben om eruit te gaan. Gelukkig heb ik naast flexibele werktijden een flexibele werkgever. Vandaag ook maar besloten om te kijken of ik niet helemaal kan stoppen met mijn paracetamol. Hoe minder ik slik hoe beter het volgens mij is. Als ik iets voel zijn ze snel genoeg ingenomen. Er zijn anders bij mij thuis toch genoeg pilletjes aanwezig om je snel “happy” te voelen.

Dag 4
Goed geslapen echter wel drie keer een sanitaire stop moeten maken. Dit gebeurd trouwens wel vaker, denk dat iedereen de reden wel weet. Nee, het is niet de reden dat ik gezien mijn leeftijd een zwakkere blaas heb, maar dat ik waarschijnlijk teveel vocht gedurende de avond tot me neem. Probleem daarmee is dat je bij de eerste twee keer dat je de druk voelt om een sanitaire stop te maken (te plassen dus) je nog steeds onder Oxycodon verdoving zit. Voel me net een zombie als ik richting het toilet loop. Voel mijn oren suizen en weet dat ik niet recht loop. Voordeel is weer wel dat als ik terugkruip ik meteen in slaap val. Deze ochtend nu 24 uur zonder paracetamol en voel gelukkig geen extra pijntjes. Het resoluut stoppen met de Oxycodon zal wat meer voeten in aarde hebben, denk dat ik dat iets subtieler zal aanpakken. Ook merk ik dat mijn linkerlies na weken minder pijn doet.

Sprak ik deze ochtend nog over dat ik de afbouw van Oxycodon iets subtieler zou aanpakken, niets is minder waar. Deze zaterdagmiddag bezoek gehad van mijn buurman en toen hij (eindelijk, sorry buurman zo bedoel ik het niet) weg was zat er tussen het slikken van de pillen meer dan 4 uur tijdsverschil. Dus ik denk bij mezelf waarom dan ook maar niet meteen met het afbouwen van Oxycodon beginnen. Mijn oude dosering was om de 8 uur een tablet. Nu is het 23:00 uur en ga voor het slapen gaan er nog eentje nemen en dan morgen om 11:00 uur weer. Kijken of ik het qua ongemak kan volhouden. Tot op heden geen ongemakken.

Dag 5
Dat ik weer onrustig heb geslapen is niet nieuw meer. Ook dat ik weer badend in het zweet waker ben geworden is ook oud nieuws. Denk trouwens dat dit door het Sutent gebruik komt. Wat wel nieuw is dat ik nu, deze ochtend probeer de Oxyconon 10mg (opium tabletten) verder af te bouwen. Gisteren mee begonnen slechts twee in plaats van drie snoepjes gegeten en probeer hier ook vandaag mee door te gaan. Heb tot op heden (het is nu 15:00) geen vervelende bijwerkingen, ook geen leuke bijwerkingen overigens. Merk dat ik een lichte hoofdpijn heb maar dat krijg je ook nadat je drie uur naar Discovery TV met de wreedheden van WOII hebt gekeken. Laten we het daar maar op houden.

In mijn leven heb ik veel foute dingen gedaan als drank, sigaretten ook wel verslavend maar nooit geblowd (saai he) of zo. Dus met sommige ontwenningsverschijnselen ben ik bekend maar niet met deze van het verminderen van de Oxyconon. Waar heb ik last van, dat is van tintelende vingers, lijk of ik op kussentjes loop, slaap, oorsuizingen, pijn aan de spieren op mijn bovenbenen, jeuk aan mijn huid, kramp op mijn heupen en ik weet het allemaal niet meer. Maar heb geen pijn op mijn borst met ademhalen of zo. Maar we blijven stug volhouden met de afbouw, maar deze keer niet overdrijven ik blijf er nog even twee (om 11:00 en 23:00) slikken.

Dag 6
Heerlijk te lang geslapen, slikken van Sutent in combinatie met het ontbijt ging goed. Vandaag voor de eerste keer een vervelende reactie gehad op mijn tandpasta, gelukkig net niets gebeurd. Was te laat om om 11:00 uur mijn pil in te nemen, merkte dat ik behoorlijk aan het zweten was. Is echt lang geleden dat ik dat heb meegemaakt. Veel last van warme licht tintelende handen en nu sinds vanmiddag diaree erbij gekregen. Dat heb ik al lange tijd niet meer gehad, is weer eens wat anders dan pijntjes overal. Geen last van pijn op mijn borst of op mijn rug. Dus dat gaat “goed”.

Dag 7
Zo de laatste dag van de eerste week. Met uitzondering van overmatig zweten rond het tijdstip dat mijn opiumtabletje is uitgewerkt gelukkig geen nieuwe bijwerkingen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.