3e kuur (week 3, 12-12 tm 18-12)

Oude medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutent, in combinatie met 3 stuks Oxycodon 10 mg en 8 stuks Paracetamol. Bij hogere pijn mag ik tot maximaal 6 stuks OxyNorm 5mg per dag extra innemen.

Aangepaste medicatie
In een tijdsbestek van 1,5 week alle pijnstillers afgebouwd naar nog maar een smelttablet 5mg Oxynorm. Deze heb ik gisteren 11 december voor de eerste keer genomen. Denk dat ik op korte termijn helemaal clean ben. Niet van de kanker, maar van de pijnstillers.

Dag 1
Vanochtend fris rond 05:00 uur voor de eerste pi(t)sstop wakker geworden. Voelde me heerlijk nadat ik gisteren rond 21;30 ben gaan slapen met verminderde pijnstilling. Eens kijken hoe we de dag doorkomen, het begin is gemaakt. Verkoudheid is zogoed als weg, wel wat hoesten waarbij ik pijn heb op zowel linker als rechterborst. Maar dat heeft een normaal mens ook. Mooie van deze week is dat de derde week weer de rustweek is, dus geen Sutent slikken. Vandaag de hele dag gefunctioneerd op 1 snoepje van 5mg. Met uitzondering van wat oorsuizingen, warme handen en een behoorlijke dut rond 17:00 uur ging het de hele dag goed. Dadelijk eentje innemen om te gaan slapen en kijken of ik met deze in het weekend ook kan stoppen. Pijnlevel nog steeds 1.

Dag 2
Ik heb me laten ompraten om zes bezichtigen te doen in Nederland. Probleem is dat we wel rond de klok van 06:30 moeten vertrekken om zo de files richting Amsterdam voor te blijven. Of te wel rond 05:00 op. Het ontbijt werkt mee en m.u.v. van de eerder gemelde probleempjes geen pijn. Beetje neusverkouden maar verder gaat het goed. En weer thuis om 18:30. Toch 12 uur gewerkt, dat was lang geleden. Als je me niet ziet lopen weet niemand dat ik iets heb. Vanavond maar weer vroeg naar bed.

Dag 3
Of vroeg naar bed gaan goed is, weet ik eigenlijk niet. Om 04;00 uur was ik klaar wakker, gaan slapen heeft geen nut meer want over een uur gaan we opstaan om te kijken of we nog enkele bezichtingen kunnen doen. Naast moeilijk lopen enzo eigenlijk geen klachten. Was pas om 20:00 uur weer thuis, lange dag geweest (nu 13,5 uur gewerkt) gaat helemaal nergens over. Maar ik verlang wel naar mijn bed. En dat gaan we ook doen ook.

Dag 4
Wat kun je heerlijk slapen (bijna tot 07:00 uur) op een pilletje van 5mg. Misschien kwam het ook wel een beetje door de vermoeidheid van de laatste paar dagen. Eens even kijken of ik vanavond de ballen heb om geen pil in te nemen. Eerst maar eens even gaan bloedprikken. En ja waarom zou ik vanavond een pil nemen. Laat ik het maar eens proberen.

Dag 5
Het niet nemen van een pil was een foute keuze. Toch vroeg naar bed gegaan maar de eerste keer wakker om 01:00. Daarna volgden nog 02:30 en 04:15 om te plassen. Toen was ik het zat en hem maar besloten om toch te snoepen. Heerlijk geslapen tot ongeveer 09:30, dat ik de hele dag in mijn ochtendjas heb rondlopen was bijzaak. Hugh Hefner deed dat jaren. Vanavond toch maar weer een snoepje nemen. Ik heb eigenlijk ook geen ruggengraat, who cares…… 

Dag 6
Vandaag na lange tijd weer eens terug in de horeca. Nu als vrijwilliger, doe dit al jaren. Gluhwein en bier tappen op de Dickensnight. Het is wel koud maar na 8 uur werken had ik (mijn lies) het wel gehad. Het was een mooie middag, deels avond. Blij dat ik het nog vol kon houden. Daarnaast mooi dat ik nog veel vrienden, bekenden en enkele lotgenoten ben tegen gekomen. Als ik na mezelf kijk doe ik het nog helemaal niet zo slecht.

Dag 7
“The day after” zou altijd wat heftiger moeten zijn vooraf na die inspanning. Niets is minder waar, heb wat stijve spieren in mijn bovenbenen en een lichte verkoudheid maar dat mag de pret allemaal niet drukken. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar. Vanmiddag krijg ik te horen hoe de bloeduitslag is verlopen. Ben wel weer benieuwd.

 

1 antwoord
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Goedemorgen, je bent wel lekker druk bezig met je lange werkdagen en wat een tijd om op te staan.
  Maar als je daar door goed voelt en het prettig vind om zo bezig te zijn zou ik zeggen prima toch.
  Ga zo door een hou je goed in beweging en lekker bezig blijven zou ik zeggen dan gaat het prima.
  Groetjes van ons uit Apeldoorn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.