4e kuur (week 1, 19-12 tm 25-12)

Nieuwe medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutent, om lekker te kunnen slapen neem ik ‘s avonds een smelttablet 5mg Oxynorm.

Dag 1
Vanochtend weer begonnen met de pilletjes. Het vreemde is dat mijn maag deze pilletjes eigenlijk niet wil hebben. Zodra ik ze uit de verpakking haal is het net of mijn maag zegt “Nee he, niet weer” maar daar heb ik lak aan. Zodoende duurt mijn ontbijtje ook wat langer. Deze avond was er kerstdiner. Mijn nieuwe werkgever had een restaurant gereserveerd waar (ik) heerlijk heb gegeten. Ben me niet te buiten gegaan aan drank want de auto wilde ook veilig thuis komen en dat is ook netjes gebeurd. Jammer alleen dat ik iets verkouden ben en daardoor last heb van slijm ophoesten. Nu ging dat de laatste tijd goed. En met goed bedoel ik, slijm ophoesten, slijm uitspugen en weer door. Echter vannacht (lag net een half uurtje in bed) moeten hoesten en het slijm kwam er zoals lang geleden weer uit met de heerlijke maaltijd. Wel twee keer gegeten voor de prijs van een maar voelde na lange tijd niet goed.

Dag 2
Fris en fruitig opgestaan rond 06:00 uur, het gevecht met de boterhammen (eet er vier bij mijn ontbijt) is weer begonnen. Ik weet dat ik deze strijd deze ochtend ook weer ga winnen. De avonden beginnen moeilijk te worden. Zo krijg ik om 17:00 uur al slaap neigingen en moet ik uitkijken dat ik niet ga dutten zo rond half 7 of zo. Maar verder gaat het lekker.

Dag 3
Jammer dat ik zo kort slaap op een 5mg Oxynorm tablet. Maar toch 5,5 uur gerust. Omdat ik nog een heel verhaal wilde schrijven over kerstmis maar rond half zes opgestaan. Voordeel is wel dat ik meteen kan ontbijten. Verder niets spannends deze dag. In slaap gevallen rond 22:30 in bed zonder tablet. Maar om 03:00 deze toch maar ingenomen.

Dag 4
Altijd heerlijk een luie zaterdag. Pas wakker mede dankzij de late pil rond 10:00 uur. Heb al veel appjes gehad van drukte bij de supermarkt. Gelukkig geen last van met mijn standaard ontbijtje met de komende Kerststress. Gewoon op zijn gemak de tent maar eens schoonmaken. Zal wel poetsen in drie delen worden, zo vermoeiend. Het enige vervelende is dat mijn steenpuist weer is opengegaan. Gaat hij de twee/derde dag na het stoppen van de Sutent dicht een week later gaat hij weer open. Shit happens. Kun je heel oud mee worden heb ik gehoord. Het poetsen heb ik trouwens niet helemaal volbracht. Ben daar op mijn vrije dag gewoon te lui voor. Kan ook zeggen en dat klinkt misschien beter dat ik daar de puf niet voor heb nadat ik gewerkt heb.

Dag 5
Vandaag gaan we een slijtageslag plegen. Ga met een vriendin naar de Kerstmarkt in Duisburg. Het eerste gedeelte (ontbijt) ging goed nu eens kijken hoelang we kunnen lopen. 12 uur later zijn we weer voldaan thuis. Het lopen ging bovenverwachting goed. Het vriendinnetje dat mee was gegaan is een therapeute. Het eerste wat ze me leerde was dat ik anders met mijn stok moest lopen. Ik was wel bekaf toen ik gisteren thuiskwam maar het herstellen ging goed. Geen last verder, pijnlevel minder dan 1.

Dag 6
Het ontbijt werkte tegen maar we gaan met frisse zin aan de slag op de laatste werkdag voor de Kerst. Eens kijken wat er nog allemaal gedaan moeten worden. En wat niet af is is voor derde Kerstdag. Gelukkig werken de pilletjes wel en heerlijk uitgerust thuis gekomen. Als je dit leest klinkt dit fout maar ik haal zoveel positieve energie uit mijn werk dat ik daar uitgeruster van thuis komt. Zal ook wel aan mijn positieve en gezellige collega’s liggen.

Dag 7
Yeahhhh eindelijk Kerstmis, nog twee nachtjes slapen en dan is de gekte weer voorbij. Was er om 06:00 uur uit om te ontbijten want moet(!) dadelijk acte-de-presence geven bij een vriend en vriendin van mij dus kan het me niet veroorloven om te laat (na 08:15) daar te zijn. Pillen werken mee gelukkig dus de dag begint al goed. Iedereen die dit leest een hele fijne kerst toegewenst.

1 antwoord
  1. Dik ten Brinke
    Dik ten Brinke zegt:

    Zo dat was wel weer een story Twan, maar bij deze ook een fijne feestdagen en geniet er van , maar bij ons wordt get de tweede kerstdag weer een drukte van belang mijn vrouwtje is dan jarig en stroomt het huis vol dus de nodige drankjes zullen wel vloeien denk ik groetjes van ons allemaal.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.