4e kuur (week 3, 02-01 tm 08-01) update 08-01

Medicatie
Deze week is het weer rustweek dus pillenvrij, maar om lekker te kunnen slapen neem ik ‘s avonds gewoon een smelttablet 5mg Oxynorm.

Dag 1
Vanochtend uitgerust opgestaan, nergens last van en gelukkig hoef ik deze week geen Sutent pillen te slikken. Voordeel dat de wond in mijn rechterlies weer dicht gaat voor een dag of 8. Maar besloten om vroeg naar bed gegaan want wat last van buikloop. Misschien toch iets minder gemberthee drinken zo laat op de avond. Snoepje genomen voor het slapen gaan.

Dag 2
Vannacht met buikpijn wakker geworden, nog steeds last van buikloop. Ondanks alles om 06:00 uur opgestaan want de plicht roept. Of de buikloop aan mijn “way of living” ligt weet ik eigenlijk niet. Heb wel een donkerbruin vermoeden dat ik wat gezonder moet eten dan alleen leven op magnetronmaaltijden en fastfood. Eet overigens wel veel bruin brood, ongeveer 6 tot 8 sneetjes per dag. Vanavond maar weer eens op tijd gaan slapen. Pijn in mijn benen nu ook rechts en onder in mijn rug. Benieuwd wat de scan zal vertellen.

Dag 3
Ongelofelijk, vanochtend wakker geworden rond half 8. Is bijna een nieuw record. Voelt goed als je lang geslapen hebt. Vandaag mijn nieuw bedrijfje www.begrafenisaanhanger.nl gepresenteerd aan de buitenwereld. Site is nog niet af maar dat komt nog wel, dit samen met een hele hele lieve vriend opgebouwd. Na afloop een dubbel drammetje (4-6cc) whisky gedronken.  Dit is voor de eerste keer dat ik het gevoel had dat ik aangeschoten raakte. Wat een vreemde ervaring om, en ik schrijf het hier maar op zodat ik het niet vergeet, gekleurde vlekken in ooghoeken waar te nemen. Nog eens een paar testjes doen en kijken of dit een definitief effect blijft. Nu na een glaasje stoppen we er mee en gaan we verder met frisdrank.

Dag 4
Weekend, maar toch om 06:00 uur opgestaan. Gisterennacht te horen gekregen dat we de presentatie (www.begrafenisaanhanger.nl, foto’s volgen) toch moeten verplaatsen. Dus wekker om 06:00 en daar dan we weer dadelijk naar het Autotron. Wel heerlijk geslapen overigens tot standaard 05:00 uur. Was een vermoeiende dag, maar wel veel lieve mensen getroffen. En ‘s avonds met een leuke vriendin uit eten geweest, was ook geen straf. Van leuk gezelschap krijg je veel positieve energie.

Dag 5
Het feest gaat nog een dagje door, de wekker staat nog steeds op vroeg. Je kunt maar een hobby hebben. Maar zolang ik me voel zoals nu gaat het goed komen. Nadat alles was opgeruimd zijn we (een meer dan goede vriend) en ik wat gaan eten en toen kwam de vermoeidheid. Het lopen gaat (al meerdere dagen/weken) slecht. Heb het gevoel of er onder de bal van mijn voet een pak watten zit verstopt. Mijn hak/hiel is zo droog (kenmerkend voor het Sutent gebruik) dat ze ook pijnlijk zijn. En dan nog even verder klagen dat ik pijn heb aan beide bovenbenen, kuiten enz en enz en dat als ik op mijn knieën zit ik bijna niet overeind kom. Ouderdom komt met gebreken zullen we maar zeggen. Dat is het offer voor drie fantastische dagen waar ik ook weer lieve en leuke mensen heb ontmoet. Daar doen we het toch voor.

Dag 6
Opa is opgestaan of heeft geprobeerd op te staan en het is gelukt, nu naar kantoor om weer positieve energie op te doen. Merk wel dat ik een lichte verkoudheid heb opgelopen. Met hoesten (gelukkig niet vaak) doet mijn linkerlong pijn. Pijn blijft even en trekt dan langzaam weg, dit is te voorkomen dat als je hoest je je hand op je borst legt. Veel last van slijm, tijdens een telefoongesprek met een vriendinnetje ging het weer mis. Na het slijm kwam de rest van de maaltijd er weer uit, begin eraan te wennen dat dit kan gebeuren. Gelukkig waren we niet aan het Skypen.

Dag 7
De laatste dag van het niet slikken is aangebroken. Deze nacht echt eens minder geslapen en voelde me vanochtend echt brak. Ondanks dat ik zoals altijd om 06:00 wakker ben en de wekker laat aflopen (ja, ook in het weekend voor mijn pillen) had ik een off-morgen. Eerst maar bloed laten prikken en ben pas tegen het middaguur op kantoor verschenen. Nu gaat het thuis goed, alleen wat pijn (pijnlevel <1) op mijn linker borst van het hoesten. Dadelijk weer een snoepje en dan hopelijk lekker slapen.

 

 

 

3 antwoorden
 1. Flory en Miel
  Flory en Miel zegt:

  Toch erg welke nevenwerkingen die pillen en chemo hebben, dat een wond niet wil en kan genezen. Bij mijn ventje ook problemen met een wondje van de kijkoperatie. Telkens in de rust week was het bijna dicht en eens de chemo terug begon was er weer ontsteking in het wondje, nu ist bijna genezen, de kijkoperatie was in juli, dat is dus 5 maanden voor een piepklein wondje. Gezond zijn die behandelingen zeker niet. En toch hopen we er nog heel lang mee door te kunnen gaan, zelfs f een wonder zouden we er van willen bekomen.. Lieve groetjes van ons tweetjes x

  Beantwoorden
 2. Astrid
  Astrid zegt:

  Hallo Twan,

  Ik heb jou mogen ontmoeten in het Autotron. Ik heb de foto’s van je “rouw-kever” laten zien aan mijn moeder (heeft ook kanker) ze vindt hem geweldig. Ik ben je dankbaar voor het open gesprek dat we hadden over kanker. Het positief erin staan, lachen, cynisme, maar vooral er open over praten. Ik vindt je een geweldig mens!
  Ik blijf je volgen!
  Dikke knuffel van Astrid

  Beantwoorden
  • Twan
   Twan zegt:

   Hallo Astrid,
   Ik probeer het taboe rond kanker op een andere manier te doorbreken. Misschien heb ik je verteld maar je zult het wel gelezen hebben dat ik over een week TV opnames heb. De kans is heel erg groot dat je dan een hele andere Twan ziet dan degene waar je met het winterfestijn mee gesproken hebt.
   Geef je moeder een knuffel van me.
   Groetjes Twan

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.