5e kuur (week 1, 09-01 tm 15-01) – update 15-01

Medicatie
Deze week beginnen we weer met de Sutent tabletten en om lekker te slapen neem ik een snoepje (OxyNorm 5mg)
Overige mankementen
Op dit moment nog steeds de pijn in lies maar ook in mijn beide benen, mijn steenpuist maar die is nu weer dicht omdat ik geen Sutent slik waarschijnlijk gaan dit probleempje later in de week wel weer opspelen. Droge hielen die ontstaan doordat er door het medicijngebruik minder bloed naar mijn voeten gaan. Zodoende heb ik ook onder de bal van mijn voeten het gevoel of ik op watten loop. Daarnaast heb ik een buitje (soort van puistje) bij mijn anus zitten die actief wordt als ik weer mijn pillen ga slikken. En is er nog meer te klagen? Pijn in mijn rechterborst van het hoesten.
Even kort samengevat
Van mijn kanker geen last en van de rest (m.u.v. dat ik loop als een bejaarde van 106) ook niet. Het gaat eigenlijk best wel goed. Niet klagen gewoon weer doorgaan.

Dag 1
Wederom slecht geslapen maar wil de dosis Oxynorm niet verhogen. Pillen voor ontbijt gaan nog goed maar het is ook pas de eerste dag. Lopen ging niet, maar we zetten gewoon door. Vroeg gaan slapen zal ook wel wonderen doen, lichte pijn in mijn onderrug rechts.

Dag 2
Heel onrustig geslapen voor de tweede dag. Wel vervelend als je rond 22:00 uur gaat slapen en om 04:00 uur klaar wakker ligt af te tellen naar 06:00. Maar vandaag lijkt het of er iets vreemds met mij aan de hand is. Ik heb een pijn rechts onder en voor in mijn rug. Nee heb niet op google gekeken. Ik kan gewoon zonder stok lopen in een keer, wel wat pijn in mijn onder benen maar ik loop als een jonge hen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Daarnaast moet ik heel vaak naar de toilet, nooit gehad maar vandaag viel het mij ineens op. We gaan het wel bijhouden en als het te erg gaat worden dan ga ik dat melden a.s. maandag bij de scan.

Dag 3
Vandaag ook weer een mooie dag, pillen gaan als een speer. Net als het lopen, loop (nog) niet als een kievit maar wel weer zonder stok. Het lijkt de goede kant op te gaan. Verder lijkt het toiletgebruik af te nemen. Wel wat pijn op mijn rechterborst vanwege een lichte verkoudheid, niet zeuren.

Dag 4
Goed geslapen, pillen gingen ook goed. Alleen lichte verkoudheid. Vandaag beginnen met de contrastvloeistof voor de CT scan. Gedurende de dag steeds meer moeten hoesten. Zolang ik met mijn hand druk op mijn borst kan houden gaat het goed. Om 15:00 uur naar bed gegaan met knallende hoofdpijn, twee paracetamolletjes en een snoepje. Dit herhaald om 18:00 en 24:00 uur.

Dag 5
Niet uitgerust maar wel wakker geworden om 08:00 uur. Laat ik er maar een pyjamadag van maken. Moet wel fit zijn voor morgen CT scan en voor mijn TV debut op dinsdag. Baal er wel hevig van, had een leuke date voor vandaag op de planning staan. Weer vroeg naar bed gegaan nadat ik mijn longen had uitgehoest.

Dag 6
De derde nacht was ook weer waardeloos. Badend in het zweet meerdere malen wakker geworden. Vannacht het ik mijn longen uit mijn lijf gehoest ondanks mijn illegale codeïne tabletten en meerdere OxyNorm tabletten. Ben dan voor de derde dag op rij ook niet fris opgestaan. De rest werkte ook weer eens niet mee deze ochtend. Zo werkten de pillen tegen, het laatste restje contrastvloeistof had geen zin om opgedronken te worden en de helft van mijn broodmaaltijd protesteerde om opgegeten te worden. Hoestaanvallen met veel slijm nadat ik mijn wat gedronken had. Goedemorgen allemaal, het gaat weer een mooie dag worden in het ziekenhuis. In ieder geval na afloop een heerlijke tompouce eten. Pijnlevel 0-1, irrigatielevel 10.

Dag 7
Weer een waardeloze nacht, dat is nu de vierde oprij. Voordeel is wel dat ik van drie pilletjes terug ben naar een i.c.m. een illegale codeïne maar 04;30 en niet meer kunnen slapen blijft irritant. Na een protest van de boterhammen maar gestaakt hiermee. Gelukkig zitten de Sutent tabletten er wel in. Vandaag groot gedeelte van de dag in Hilversum geweest voor TV opnames, is verder goed gegaan. Wat mij en mijn begeleidster opvalt is dat ik uitgeput ben na een korte wandeling of een inspanning (kan ook al een hoestbui zijn). We houden het in het de gaten. Dadelijk maar weer een extra codeïne tablet nemen en gaan slapen.

 

 

1 antwoord
  1. Dik ten Brinke
    Dik ten Brinke zegt:

    Ja Twan dat is dan weer even door bijten maar sterkte man.
    Weet het is niet makkelijk, heb het met mijn zwager mee gemaakt weet hoe jij je momenteel voelt is echt niet makkelijk.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.