5e kuur (week 2, 16-01 tm 22-01) – update 22-01

Medicatie
Deze week is de tweede week van de 5e kuur. Zoals gebruikelijk de 50mg Sutent tabletten voor het ontbijt en om lekker te slapen neem ik een of meerdere snoepjes (OxyNorm 5mg) en codeïne tabletten ivm verkoudheid (vanaf nu dag 3 niet meer)
Overige mankementen
Pijn in lies is aanwezig maar loop weer zonder stok. De steenpuist links is weer open Daarnaast heb ik een buitje (soort van puistje) bij mijn anus zitten die actief wordt als ik weer mijn pillen ga slikken. En is er nog meer te klagen? Pijn in mijn rechterborst van het hoesten, maar hiervoor slik ik illegale codeïne tabletten.
Conditioneel
Lopen gaat maar ben gruwelijk moe, conditie is helemaal weg. Moet nu soms na een hoestbui gewoon even bijkomen. Hijg als het paard van Christus.
Even kort samengevat
Van mijn kanker geen last en van de rest ook niet. Met uitzondering van het hoesten dat een pijn op mijn rechterborst veroorzaakt gaat het eigenlijk best wel. Niet klagen gewoon weer doorgaan.

Dag 1
Het aftellen is van de kuur is weer begonnen. Vannacht was weer een korte nacht. De vijfde op rij geloof ik. Slik ook nog paracetamol tegen de hoofdpijn die veroorzaakt wordt door het hoesten. Ook nog diaree erbij gekregen gisterenavond en heeft me de hele dag (tot nu 17:30) bezig gehouden. Dus laten we verstandig zijn en dadelijk (18:00) maar naar bed gaan met codeïne en gedurende de nacht maar wat meerdere OxYNorm tabletten zodat ik nachtrust heb. Ondanks tabletten lukte het niet om in slaap te vallen. Heb dit ook wel een beetje aan mezelf te danken, want op je tablet zitten en met anderen praten is niet bevorderlijk voor je rust.

Dag 2
Vanochtend om 7 uur lag ik klaarwakker, snotterend en zeiknat van het zweet in bed. Om 9 uur nog en anderhalf uur later het werk maar opgebeld dat het niet ging. Het lukte deze ochtend niet om eruit te komen. Voel me enigszins angstig, niet om de uitslag of zo maar ik het weer die regelmatige opvliegers (plotseling transpireren) die ik in het begin had. Ben bekaf, ik hijg als ik van het bed naar de toilet en v.v. ben geweest. Huisarts is gebeld om even wat te bespreken (gebruik van niet legaal verkregen codeïne tabletten), het is vandaag een verloren dag. Gelukkig geeft de thermometer met 37.3 (om 15:15) een positief beeld. Hele dag in bed gebleven.

Dag 3
Wederom een hele onrustige nacht, vaak wakker geweest door het hoesten. Vervelend als je de ochtend al moet beginnen met hoofdpijn. Pijn in mijn linkerborst van het hoesten. Laat in de middag naar ziekenhuis voor de uitslag CTscan. Ben benieuwd, heb nu zelfs overdag nog steeds last van diaree en dat terwijl ik peperkoek en bruin brood eet. Wat een dag maar dat heb je bij de uitslag van de CT scan wel gelezen. Pijn in mijn onderrug en aan beide oksels. Zal wel de spanning c.q. ontlading zijn van alle ellende van vandaag. Om 22;30 eerste pil genomen en dan eens kijken of het werkt.

Dag 4
Nog nooit zo vreemd geslapen. Tot 01:00 uur aan mijn blog gewerkt toen voelde ik dat mijn pil ging werken. Wakker om 02:30 en weer om 04:30. Tweede pil genomen en wakker gebleven tot 07:00 uur toen maar de Sutent ingenomen met het ontbijt. Daarna geslapen tot 10:00 en weer geslapen tot 14:00 uur. Dag helemaal naar de klote. Bijna niet gehoest overigens dus das weer positief. Kijken of ik vanavond in een gewoon ritme terecht kan komen. Eerste tablet ingenomen om 22:00 uur, gaan slapen rond 23:00.

Dag 5
Wakker om 04:00 uur had direct een complete hoestaanval zodoende direct een tablet Oxynorm geslikt. Duurde ongeveer een uur voordat de slaap of de verdoving ging werken. Was gruwelijk irritant echter wel van 05:00 tot 09:30 geslapen. Ontbijt ging redelijk. ‘s Middags weggeweest en nog een tablet genomen, nagenoeg geen last van hoesten gehad. Linkerborst blijft gevoelig, ook als ik niet hoef te hoesten. Vanavond ga ik rond 21:00 uur tablet nemen, hopelijk tot 01:00 slapen en dan met tweede tablet tot 06:00 uur slapen. Kijken of deze rekenkundige oplossing werkt. Stand Oxynorm gebruik laatste 24 uur is 3.

Dag 6
Verkoudheid gaat niet echt over, weet ook niet of het slikken van Oxynorm tussen de slaap en het wakker worden een goede oplossing is. Voordeel is wel dat ik niet hoest maar ook niet wakker te krijgen ben. Vandaag nog maar rustig aan gedaan. Morgen gas erop ben het spuugzat thuis. Linkerborst blijft gevoelig. Stand Oxynorm gebruik laatste 24 uur is 3.

Dag 7
Laatste dag van Sutent gebruik dan eindelijk een weekje rust. Wakker geworden om 05:53 net een rommelend gevoel in mijn buik. En jawel daar was ie weer de buikloop. Ik had hem al gemist gisteren. Deze nacht wel wakker geweest maar geen plasstop gemaakt. Ook geen OxyNorm extra tussendoor geslikt, hoest en slijm blijven aanhouden. Slik dadelijk wel op mijn werk. Wat een ellende, de hele avond ruim twee uur moeten hoesten. Twee OxyNorm tabletten genomen is nog geen 21:00 uur maar het hoesten stopt. Aparte manier van zitten aangenomen zodat mijn buik en longen iets inklaar gedrukt worden geeft ook extra lucht. Ga vroeg slapen, morgen naar het ziekenhuis voor mijn botten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.