5e kuur (week 3, 23-01 tm 29-01) – update 29-01

Medicatie
Deze week is de derde week van de 5e kuur. Een week rust, even geen pillen slikken deze 7 dagen.
Overige mankementen
Pijn in lies is aanwezig maar loop weer zonder stok. De steenpuist links in mijn lies is nog open. Daarnaast heb ik een buitje (soort van puistje) bij mijn anus zitten die actief wordt als ik weer mijn pillen ga slikken. En is er nog meer te klagen? Pijn in mijn rechterborst van het hoesten, maar hiervoor slik ik wat meer meer opium tabletten in combinatie met paracetamol. Sinds 22-01 heb ik rechts last van een irritante oorsuizing.
Conditioneel
Lopen gaat maar ben gruwelijk moe, conditie is helemaal weg. Moet nu soms na een hoestbui gewoon even bijkomen ook kom ik ‘s morgens wel eens vermoeider mijn bed uit dan ik er ben in gegaan. Hijg als het paard van Christus.
Even kort samengevat
Van mijn kanker geen last en van de rest ook niet. Met uitzondering van het hoesten dat een pijn op mijn linkerborst veroorzaakt gaat het eigenlijk best wel. Niet klagen gewoon weer doorgaan.

Dag 1
Gisterenavond een hoestaanval van ruim 2 uur overleefd en vroeg naar bed. Dat laatste was ook geen oplossing de hele nacht gehoest. In zijn totaliteit 3 Oxynorm geslikt. Om 03:00 ging het niet meer en ook nog paracetamol erbij geslikt. Deze ochtend badend in het zweet wakker geworden. Nog nooit is mijn bed zo nat geweest, maar niet meer gehoest. Ook bij Orthopedie geweest, maar dat verhaal staat hierboven. De dosis Oxynorm heb ik verhoogd en het gaat volgens mij wel ten koste van mijn libido. Daar ben ik dan vannacht nog achtergekomen. Wel weinig gehoest.

Dag 2
Verkoudheid neemt niet af, intensiviteit van het hoesten wel maar dit komt alleen door de Oxynorm tabletten. Zit nu op ongeveer een strip (7 tabletten) per dag die ik combineer met paracetamol. Om 05:30 maar het bed uitgegaan omdat er anders twee wakker zijn, nu maar wachten tot de wekker een normale tijd (deze keer 07:00) aangeeft. Enige voordeel door hoger Oxynorm gebruik is dat ik van 23:30 tot 05:30 heb geslapen. De hoest neemt “niet” af, verkoudheid ook niet. Vervelende is wel dat ik veel vies geelachtig slijm ophoest. Last van keel en neus door snuiten en ophalen van het slijm.

Dag 3
Eerste keer wakker om 02:30, dacht dat het al tegen zessen liep. Met nieuwe pillen het weer kunnen rekken tot 05:45. Blij dat ik eindelijk mijn natte bed uit kon komen was weer een korte nacht. Het lijkt net of mijn verkoudheid weer helemaal terug is. Heb al bijna 15 dagen last van dat gehoest, weet al wat ik het weekend ga doen. Hetzelfde als dit weekend. Gewoon weer in bed blijven. Om 18:00 naar bed gegaan, geen Oxynorm geslikt kijken wel hoe het gaat.

Dag 4
Redelijk geslapen, heel veel slijm moeten spugen en snuiten. Het lijkt wel of het voor niets is. Blij dat eindelijk 0800 uur was om iets te kunnen ontbijten. Hoofd voelt net aan of ik dronken ben geweest, natte ogen en de oorsuizing in mijn rechteroor maken het er niet beter op. Maar het is wel weekend. Lekker nietsdoen. Verveel me nu al. Hele dag in bed gelegen en me dood gehoest, onder het motto eigenwijs is ook wijs geen opiumstabletten geslikt tegen het hoesten. Wel het stomen herontdekt, nu werkt dit geen uren maar het is wel heel verhelderend om te doen. Slapen c.q. rusten heeft ook weer het averechtse effect dat je s avonds niet kunt slapen.

Dag 5
Om 02;00 was de maat vol en heb ik op de rand van mijn bed de coverversie van “hoor wie klopt daar kinderen” gezongen. Voor wie niet weet hoe die gaat doe ik even de eerste regel. “Hoor wie hoest daar kinderen, hoor wie hoest daar kinderen” enz. Inplaats van 1 heb ik maar 2 tabletten genomen en met slechts een tussenstop tot 08:00 uur kunnen slapen. Fijn om even niet te hoeven hoesten of slijm te spugen. Wel merk ik dat de ogen uit mijn kassen puilen van de verkoudheid maar ja niet hoeven hoesten of slijm hoeven te spugen is ook wat waard. Dag is goed verlopen, paar keer een hoestbui gehad maar dat staat tot geen verhouding van gisteren. Dadelijk weer 2 tabletten en dan hopelijk morgen fris weer op.

Dag 6
Zo goed als gisteren, zo slecht ging het vannacht. Meerdere keren badend in het zweet en hoestend wakker geworden. Rond 05:30 maar opgestaan met knallende hoofdpijn. Zie gewoon scheel ervan, ogen doen pijn maar heb geen griep of verhoging. Hopelijk werkt de paracetamol.

DEZE WEEK GEEN EXTRA UITSLAG DAAR DEZE VORIGE WEEK IS GEGEVEN. GAAN GEWOON DOOR MET DE KUUR. OVER TWEE WEKEN WEER BLOEDPRIKKEN.

Om 20:00 uur bijna in slaap gevallen op de bank en maar naar bed gegaan met de nodige tabletten.

Dag 7
Vaak wakker gehoest maar om 05:00 definitief wakker althans voor even weer in slaap gevallen en dan is het ineens weer laat. Heb nog steeds een vol hoofd van de verkoudheid. Had me deze week zonder pillen toch fijner voorgesteld. Mijn steenpuist rechts is dicht na een week. Benieuwd hoelang het duurt voordat hij weer open is. Tot 22:00 geen tabletten geslikt en weinig of niet gehoest. Dus maar eens kijken of we dadelijk zo kunnen slapen.

 

 

 

2 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Zwaar voor je Twan word er niet beter op zo dat hoesten moet je echt niet hebben is vermoeiend en pijnlijk hoop voor je dat het gauw over gaat en dat je beter slaapt.
  Groetjes Henny en Dik

  Beantwoorden
 2. deborah
  deborah zegt:

  “hijg als het paard van Christus” je weet dat het paard van Christus een ezel was he ;-)
  misschien op een stukje gember of kurkuma kauwen of een hele sterke thee van zetten en daar wat slokjes van drinken misschien helpt dat tegen de hoest prikkel..
  hou je taai xx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.