6e kuur (1e week, 30-01 tm 5-02 ) – update 05-02

Medicatie
Deze week is de eerste week van de 6e kuur. Slikken van 50mg Sutent icm de Oxynorm tegen het hoesten.
Overige mankementen
Pijn in lies is aanwezig, loop nu deels op krukken om mijn rechterbeen waar nu ook kanker is geconstateerd te sparen.  De steenpuist links in mijn lies is vanaf gisteren weer dicht net het puistje bij mijn anus. En is er nog meer te klagen? Pijn in mijn beide borsten (onder bij de ribben) van het vele hoesten, maar hiervoor slik ik wat meer meer opium tabletten in combinatie met paracetamol. Het lijkt of ik een vorm van griep heb met uitpuilende ogen maar heb geen verhoging. Sinds 22-01 heb ik rechts last van een irritante oorsuizing. En last but not least is mijn libido tot het ultieme nulpunt gedaald.
Conditioneel
Lopen gaat maar ben gruwelijk moe, conditie is helemaal weg. Moet nu soms na een hoestbui gewoon even bijkomen ook kom ik ‘s morgens wel eens vermoeider mijn bed uit dan ik er ben in gegaan. Tussendoor transpireer ik heel veel, lijkt net of ik opvliegers heb en daarnaast is ieder inspanning teveel, zo hijg ik als een jong paard.
Even kort samengevat
Van mijn kanker geen last en van de rest ook niet echt, het kan allemaal slechter. Het hoesten en slechte lopen ervaar ik meer als irritant ondanks de ellende die doorgroeit in mijn lichaam. Niet klagen gewoon weer doorgaan.

Dag 1
Eerste keer wakker om 02:15 extra pilletje en toen was het 05:58. Brood en pillen beginnen de eerste dag al ruzie met elkaar te maken zodoende twee uur aan het ontbijten voordat ik me kon gaan wassen en aankleden. Een enkele hoestaanval gehad gedurende de dag. Last van de keel lijkt op zijn retour. Weer vroeg naar bed.

Dag 2
Er komt een regelmaat in het wakker worden te zitten, eerste keer 02:45 en tweede keer 05:45. Hoesten veroorzaakt een gruwelijke hoofdpijn en met enkele paracetamollen maar weer gaan slapen. Kijken of ik dadelijk wel het bed uit kan komen. Het lijkt net of de verkoudheid afneemt. Nog maar een enkele keer een hoestbui.

Dag 3
Vanochtend weer eens een keer badend in het zweet wakker geworden. Gewoon eens de temperatuur opgenomen of het toch geen griep betreft. Mijn temperatuur is met 36.7 toch normaal. De combinatie pillen en ontbijt gaan deze ochtend voor de verandering gelukkig wel goed. Hele dag gaat trouwens goed. Dadelijk naar ziekenhuis voor een second opinion (zie blog”ik ben woest”) S’ avonds temperatuur 36.3 ook niets mis mee.

Dag 4
Niets vreemds te melden muv dat ik een knallende hoofdpijn heb. Geen snoepjes genomen voor het slapen genomen.

Dag 5
Eerste keer wakker om 04:00 en tweede keer om 08:00. Niet slecht voor een nacht zonder snoepjes. Eigenlijk hetzelfde als dag 4, niets te melden alleen hoofdpijn ondanks de paracetamol. Ik voel mijn handen wel tintelen, hetgeen wil zeggen dat de opium zo goed als uitgewerkt is. Je kunt het ook afkickverschijnselen noemen……. Vanavond maar eens rond 22:00 uur naar bed. Eens kijken of het lukt om te slapen zonder snoepjes, ga gezien mijn verkoudheid mijn borst eens insmeren met Vicks. Kijken of dat helpt tegen de verkoudheid en misschien wel slaapopwekend is.

Dag 6
De eerste 4 uren (tot 02:00) gingen goed met de Vicks daarna ieder uur wel een keertje wakker geworden. Ik voel aan mijn tintelende handen dat mijn lichaam om de Oxynorm vraagt maar wil ik nog even niet aan toegeven. Niet hoeven te hoesten of slijm hoeven op te spugen, het lijkt of de verkoudheid na 4 weken eindelijk op zijn retour is. Eens kijken hoe de dag verder verloopt. Weer vroeg naar bed zonder pillen.

Dag 7
Om 01:15 wakker geworden door hoesten met opkomend maagzuur. Hele maaginhoud kwam er uit, was lang geleden. Hele nacht stond in teken van hazenslaapjes, ben gebroken en de dag moet nog beginnen. Pas rond de klok van 10:00 uur op mijn werk verschenen maar gelukkig ging het de gehele dag goed. Vanavond maar eens kijken of ik met de ouderwetse Vicks ook weer kan slapen. Zal toch wel moeten met maar 8 uur in twee dagen. De hoest is in ieder geval goed afgenomen.

 

1 antwoord
  1. De Souter Miel en Flory
    De Souter Miel en Flory zegt:

    Hallo Twan. Ik heb je een beetje verwaarloosd de laatste dagen, maar heb nu alles in één keer gelezen en wat een hoop tegenslagen op die paar dagen, met je heup en zo moeilijk om afspraken te maken.. Dat gaat bij ons blijkbaar vlotter, wij zitten elke week donderdag in de kliniek voor chemo en als er iets niet in orde is dan ga je gelijk dezelfde dag naar de CT-scan en de uitslag komt gelijk bij de dokter. Maar dit alles is geen goed nieuws voor u en niet fijn om dat er ook nog bij te krijgen. Ik zit dagelijks te zoeken op de pc naar oplossingen voor mijn ventje en heb er al veel toegepast.. als ik dan hoor dat de oncoloog verwonderd naar de uitslagen kijkt, hoop ik dat het door mijn bevindingen komt. We wensen voor u hetzelfde als wat we voor onszelf wensen. Zo weinig mogelijk ongemakken en pijn en zoveel mogelijk genieten van wat ons rest en hopelijk kunnen we zo nog een lange tijd verder. Ondertussen lees ik dat er weer iets uitgevonden is voor elke kanker in Israël maar voordat dat op de markt komt weet ik niet of wij daar nog van kunnen genieten, als het ook weer niet in de doofpot verdwijnt doordat het farmaceutische bedrijf weer zwijggeld betaald. Want dat is één en al corruptie. Chemo brengt goed op hé.. Groetjes en een knuffel van ons tweetjes x x

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.