6e kuur (2e week, 06-02 tm 12-02) – update 12-02

Medicatie
Deze week is de tweede week van de 6e kuur. Dagelijks slikken van 50mg Sutent (vorige week gestopt met de Oxynorm)
Overige mankementen
Pijn in lies is aanwezig, loop nu deels op krukken om mijn rechterbeen waar nu ook kanker is geconstateerd te sparen.  De steenpuist links in mijn lies is nog steeds dicht. Net als het puistje bij mijn anus. Ik heb de Oxynorm ingeruild voor oudhollandse Vicks. Slaap minimaal (dit is te verklaren doordat ik ‘s avonds geen Oxynorm meer slik), voordeel is dat verkoudheid voor 90% weg is. Weinig tot geen slijm, wel s nachts last van een enkele hoest of slijm. Sinds 22-01 heb ik rechts last van een irritante oorsuizing. En last but not least is mijn libido tot het ultieme nulpunt gedaald.
Conditioneel
Lopen gaat maar ben gruwelijk moe, conditie is helemaal weg. Ben al moe nadat ik gedoucht heb of uit bed ben opgestaan. ‘s morgens kom ik wel eens vermoeider mijn bed uit dan dat ik er ben in gegaan. Tussendoor transpireer ik heel veel, lijkt net of ik opvliegers heb en daarnaast is ieder inspanning teveel, zo hijg ik als een jong paard.
Even kort samengevat
Van mijn kanker geen last en van de rest ook niet echt, het kan allemaal slechter. De vermoeidheid en het hoesten en slechte lopen ervaar ik meer als irritant ondanks de ellende die doorgroeit in mijn lichaam. Niet klagen gewoon weer doorgaan.

Dag 1
Vroeg naar bed is ook niets, ga je om 22:00 uur slapen dan ben ik wakker om 01:15. Verder alleen korte hazenslaapjes en als de wekker om 06:00 gaat dan ben ik zeiknat van het zweet en eigenlijk bekaf. Pillen gaan vandaag super, rest van de dag ook wel. Vermoeidheid treed op na het avondeten. Eens kijken of ik nog vroeger naar bed kan gaan, wil hier overigens geen gewoonte van gaan maken.

Dag 2
Om 21:30 naar bed, wakker eerste keer met een hoestaanval 23:15. Tweede keer wakker rond 03:00 uur. Kleine slaapjes gedaan tot 05:00 daarna in slaap gevallen tot 08:00 uur en badend in het zweet wakker geworden. Ben alweer doodop en de dag moet nog beginnen. 

Dag 3
zie dag 2, niets nieuws te melden

Dag 4
Volgens mij is de hoest op zijn retour. De eerste keer dat ik geen slijm heb opgehoest sinds weken. Wat een fijn gevoel, nu nog proberen om meerdere uren achter elkaar te slapen. Kleine stapjes dan komen we er wel (met slapen dan)

Dag 5
De tweede dag dat ik geen slijm ophoest als ik tijdens het slapen wakker wordt. Wel wakker om 01:55, 04:00 en 05:30 dat is dan weer minder. Vandaag maar een rustdagje nemen. Voel wel dat ik iets meer energie (+2%) krijg nu ik niet meer lig te hoesten en te proesten.

Dag 6
Early to bed and early to rise makes a man not healthy wealthy and wise. Pillen verloop gaat goed alleen nachtrust is naatje pet daardoor ook overdag ook slaperig. Het is nu 20:30 en denk dat ik mijn mandje eens ga opzoeken. Ik denk erover om toch maar weer mijn opium pilletjes te slikken. Zou jammer zijn was mooi van die hele rommel af.

Dag 7
Laatste dag van mijn pillen en vanmiddag de eerste bestraling. Vannacht heeft de rust me niet gebracht wat ik had gehoopt. Ik ken nu alle verbuigingen van het werkwoord buikloop. Is begonnen nadat ik denk ik een verkeerde magnetronmaaltijd heb gegeten. Wel twaalf uur plezier gehad, voel me leeg lamlendig en natuurlijk moe. Dadelijk naar het ziekenhuis. 1e Bestraling ging goed, nergens last van. Deze avond een giga hoestbui gekregen waarbij gehele maaltijd er weer uit kwam. Buikloop ook weer terug. Vannacht gaan slapen met een pilletje.

 

3 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Kan mij voorstellen hoe je je voelt Twan, met mijn zwager ging het ook zo klinkt van mij niet positief maar het is nu eenmaal de harde waarheid.
  Voorlopig hou je de moed er in maar de conditie word minder lees ik blijf positief en geniet zolang het kan van elke dag .
  Groetjes van ons allemaal.

  Beantwoorden
 2. john hillebrand
  john hillebrand zegt:

  Ja, Twan mooi klote allemaal, lees in je verhalen veel herkenning, even douche en dan je eigen voelen alsof je al 3 dagen niet gerust hebt, de fut er helemaal uit, maar weer effe liggen terwijl je geest zegt ik wil van alles doen, maar je lichaam werkt niet mee en voelt uitgeput. Erg frusterend
  Ik was vandaag naar Maastricht en ben gestopt bij het tankstation waar ik je voor het laatst gezien heb, was toen effe gezellig elkaar weer even te spreken.
  Keep smiling en pluk de dag, ik hou je in de gaten .
  Gr John

  Beantwoorden
  • Twan
   Twan zegt:

   John, het klopt precies zoals je het schrijft. Slapen zonder te rusten noem ik het maar even. Misschien gaat het beter worden maar had verwacht dat ik met stoppen van de opiumtabletten meer rust zou krijgen, we wachten maar even af. Tjee dat benzinestation in Maastricht, weet nog dat ik voor de complete lichtrenovatie naar TATA ging. Das alweer lang geleden, denk 4 jaar of zo? Time flies. spreek je later.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.