BNer voor 20 minuten (incl. TV opname)

Eindelijk 19 maart kwam de langverwachte uitzending van BNN VARA op NPO3. Twee goede vrienden (beide net als ik ondernemer) vonden dat ik deze uitzending niet alleen mocht bekijken. Zelf had ik daar een heel andere mening over. Ik kan “lullen als Brugman” maar ik kwam er deze avond niet onderuit. Ze kwamen meekijken. Het was een mooie avond, heerlijk uit eten geweest en na afloop samen de TV uitzending bekeken. Het leek wel zo’n arrangement 2 uur fondueen en daarna naar de bioscoop.

Voor deze uitzending had ik veel reclame gemaakt op diverse FB sites. Mijn sterallures aan mijn vrienden en familie kenbaar gemaakt en was natuurlijk mijn collega’s ook niet vergeten. Mijn motto is dan ook nog steeds als je A zegt moet je ook B zeggen. BNN had er een mooie uitzending van gemaakt. Jammergenoeg vond ik de lengte van 20 minuten te kort voor zo’n onderwerp. Maar ja, er zijn meerdere mensen beroemd geworden in “short-movies”. Wat opviel was dat ik de enige geïnterviewde persoon was die volmondig meerdere malen vloekte, het k-woord viel vrij regelmatig maar het woord van God heb ik niet misbruikt.
Ik was overigens wel blij met mijn vrienden. Het bleek een uniek en waardig moment om mijn entree op de Nederlandse televisie met elkaar te kunnen delen. Achteraf meer dan blij dat mijn grote mond ze niet had afgeschrikt. Wat mij erg verbaasde was hun reactie op de vraag van BNN “zul je gemist worden”.  Op TV gaf ik te kennen dat het missen na enkele weken wel over zou zijn, wie zal mij nu missen. Maar mijn vrienden hadden een hele andere mening, ze gaven aan dat ze nog lang aan me zouden denken.

De reden hiervoor is dat ik op mijn VolksWagen weekenden in veel gevallen het ontbijt verzorg. En dat ontbijt bestaat uit gebakken eieren met van alles erop. Naast ham en kaas kan dat ook met kruiden zoetigheid of andere flauwekul zijn. Op een lang weekend wil ik best wel eens 150-200 eieren wegbakken voor onze vrienden club. Doe dit al jaren met plezier, is ook mijn ding. Dit deed ik al met partner 15 jaar geleden en ben na mijn scheiding dit door blijven zetten. Is gewoon werelds als je al die VW mannen blij ei (dat rijmt) ziet eten. Iedereen kan mee-eten, kost je niets. Want wat kost nu een ei en een broodje. Ons moto was altijd als ik zoveel oldtimers heb en we kunnen dit niet meer doen dan moeten we maar stoppen met de hobby.

Een van vrienden, die deze avond bij me was gaf aan dat er meer mensen mij zouden missen dan dat ik zou denken. Deze uitspraak had ik niet van hem verwacht, hij was ook danig aangeslagen over de uitzending en ook dat had ik niet voorzien. Zijn reactie heeft me dan ook tot nadenken gezet. Ik heb dat zelf niet zo in de gaten maar het blijkt dat ik toch wel veel vrienden en bekenden in de jaren heb opgedaan. Misschien dat ik dan toch niet zo’n eigenwijze botterik ben als dat ik denk dat ik ben.

De avond na de uitzending stond mijn telefoon roodgloeiend met appjes en smsjes over de uitzending. Ik had veel verwacht, maar dit overtrof alle verwachting. Ook op mijn werk werd en wordt ik nog steeds aangesproken over de uitzending. Ik oogst veel respect dat ik mijn verhaal op de nationale televisie heb gedaan en zo open over kanker heb gesproken. Zelf hoop ik met de uitzending dat er na vanavond mensen met een terminale ziekte anders benaderd gaan worden. Als dat lukt is mijn missie toch geslaagd. Heb ik toch nog iets weten te bereiken.

 

Heb je de uitzending gemist en heb je toch interesse om te kijken naar mijn 20 minutes of fame gebruik dan onderstaande link

https://programma.bnnvara.nl/idhbntv/media/682146

 

1 antwoord
 1. Toon
  Toon zegt:

  Twan, je was ‘n kanjer in deze uitzending van BNN. Zoals je al jaren ‘n kanjer bent als vriend. Lieve kerel, ik hoop nog heel erg lang van je humor, positiviteit en vriendschappelijke warmte te mogen genieten.
  “Ooit knip ik die stropdas nog eens af”, zei ik eens … gelukkig heb die last zelf al overboord gegooid.
  Ik hoop dat jou nieuwe medicijnen je goed doen.
  Hou je haaks maat. Love you.
  Grtjs, Toon

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.