Controle gesprek oncoloog nav einde 6e kuur

Iedere 3 weken is het letterlijk vaste prik. ‘s maandags bloedprikken en dinsdag telefonisch overleg met de oncoloog over hoe en wat het met mijn bloed gesteld is. Net als vanmiddag was er niets te melden eigenlijk. Eigenlijk bijna niets, mijn bloedwaardes zijn weer aan het dalen. Zijn ze eerst van 6.5 naar 7.5 gegaan middels een bloedtransfusie nu zit hij weer op 6.9. We, mijn oncoloog en ik, maken ons geen zorgen daar dit waarschijnlijk het gevolg is van de massamoord (lees bestraling) op mijn rechterheup. Het blijkt weer iets geleerd dat de heupen veel bloed aan (kunnen) maken. En ja als je daar met een neutronenbom op gaat schieten dan zou daar weleens wat kunnen gebeuren.

Ik moet een vinger aan de pols houden en dan kijken we over 3 weken wel weer verder. Datum voor nieuwe scan is ook bekend zal in April plaatsvinden. Ben benieuwd of we dan al resultaat zien. Verder gaat het gewoon zijn gangetje.

1 antwoord
  1. De Souter Miel en Flory
    De Souter Miel en Flory zegt:

    Hallo Twan, als de bloedwaarden van de hemoglobine in Nederland hetzelfde zijn als bij ons dan zijn ze wel aan de lage kant, een man zit op normaal vanaf 13,5. Miel zit ook te laag 10 door de chemo, wij krijgen die elke week mee naar huis en ik houd alles int oog en telkens is er wel iets dat weer te laag staat.. Voor de behandeling zijn er drie belangrijke waarden de hemoglobine als die te laag staan ben je rap moe die moeten de zuurstof geven. De bloedplaatjes die geven de bloedstolling, staan die te laag dan kan je inwendige bloedingen krijgen, de chemo maakt gemakkelijk bloedklonters en dan moet je bloedverdunners inspuiten wat Miel ook moet, dus het bloed mag niet te weinig stolling hebben en staat steeds wat te laag maar toch moet je spuitjes om te verdunnen, tot zover een abnormaal gevecht tegen de chemo en dan de derde belangrijke bloedwaarden de witte bloedcellen, als die te laag staan dan kan elk microbetje een infectie geven waar een niet zieke mens een snotneus van krijgt daar krijgt een chemo gebruiker een longontsteking of erger van.. Waarom ben ik nu zo gefrustreerd, omdat mijn ventje van niks last heeft behalve ietsje sneller moe en omdat zijn chemo al verschillende malen niet door kon gaan door die 3 belangrijke bloedwaarden die veel te laag staan en dan gaat hij de kanker moeten laten winnen. Maar we blijven vechten en hopen en zelfs duimen en kaarsjes laten branden voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten, dus ook voor u Twan knuffel van ons tweetjes x x

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.