Datum voor rontgenbestraling is bekend

Deze ochtend nav het fiasco van afgelopen vrijdag om 10:00 uur met het secretariaat van mijn oncoloog gebeld. Deze ochtend kreeg ik meteen mijn favoriete secretaresse aan de lijn haar het verhaal kort en bondig zonder grapjes uitgelegd. Ik was nog steeds een beetje woest. Ze keek in het systeem en bevestigde dat er al een brief was verstuurd naar de röntgenafdeling voor het maken van een afspraak. Kun je je voorstellen dat ik verbaasd was. Niet meer woest maar echt verbaasd, had dit niet verwacht. De secretaresse gaf aan dat ze zou bellen en mij direct zou informeren. Binnen vijf minuten belde ze terug, onvoorstelbaar vond ik, met het nieuws dat ik a.s. vrijdag rond negenen aan de beurt was om bestraald te worden. Was blij met het contactmoment maar realiseer me met iedere behandeling steeds meer de ernst van mijn situatie.

Ik probeer ludiek te schrijven en me groot te houden tegenover vriend en vijand. Echter tijdens het schrijven van dit bericht kreeg ik een telefoontje waar ik nu nog steeds stil van ben. Een telefoontje van iemand die ik ook al lange tijd in mijn hart heb gesloten. Een zeker iemand die ook ineens van alles blijkt te mankeren. Ik duim voor je lieverd en hoop dat het morgen in het ziekenhuis allemaal meevalt. De tijd zal het allemaal leren. Ik ben in gedachten bij je en hou van je.

Update 05-02
Vandaag te horen gekregen dat degene waarover ik hierboven schreef ook kanker heeft. Kan het bijna niet geloven als het bericht via WhatsApp binnenkomt. Nu ben ik voor de buitenwereld wel redelijk nuchter en laat ik niet zo snel een traan. Hetgeen ik zelf heb, heb ik vanaf de eerste dag al geaccepteerd. Vandaag brak ik bij lezen van het WhatsApp bericht, het moet erg geweest zijn als een een collega aan mij vraagt of het goed met me gaat.

Update 06-02
Net het nieuws gekregen dat een vriend van me ook iets vreemds heeft op zijn botten. Volgt een scan, wat een week. Dit is dus nummer 2 binnen een week. Had het heel moeilijk toen ik hem vandaag belde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.