1e kuur (week 1, 17-10 tm 23-10)

Medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutant te combineren met 4×2 paracetamol om een verdovingslevel te creëren. En bij slapen gaan een opiaatje in de vorm van Oxynorm 5 mg. Deze Oxynorm mag ik ook meerdere per dag slikken maar wil me daar nog niet aan aan schuldig maken.

Waar heb ik last van
Hoofdzakelijk pijn op mijn linkerborst en rechterlies. Daarnaast kan ik niet goed slijm ophoesten, doe ik dit dan moet ik uitkijken dat daarna ook niet mijn maaltijd erachteraan komt. In mijn linkerlies heb ik al meer dan 25 jaar een steenpuist zitten die enkele malen per jaar actief is. Sinds ik deze medicatie slik is deze plaats eigenlijk met tijd en wijle altijd open en verlies ik hier wat bloed.

 

Dag 1
Deze ochtend begonnen met het slikken van de Sutant. Met uitzondering van overmatig zweten heb ik deze dag geen problemen. Vandaag ook maar mijn nieuwe bril opgehaald, niet dat dat er iets mee te maken heeft maar daar kom ik wat later op terug. Vannacht om 23:00 uur voor de eerste keer de voorgeschreven pijnstiller genomen. Vreemde gewaarwording, net of mijn hele lichaam licht begint te tintelen. 

Dag 2
Voor de eerste keer sinds lange tijd weer doorgeslapen tot 07:00 uur en ben best tevreden over de pijnstiller. Alleen veel last van mijn linkerlies, ook voor de eerste keer een zeurderige pijn rechts achter bij mijn schouder. En ik vind dat ik slechter door mijn nieuwe bril zie, maar daar ben ik nog niet achter.

Dag 3 en 4
Pijn in mijn lies wordt iedere dag heftiger. Op een normale manier kan ik eigenlijk niet meer mijn bed uit. In de bank zitten is op dit moment ook niet mogelijk daar ik tever weg zak. Overeind komen is zonder kunst, vliegwerk veel geduld en wat gevloek haast onmogelijk. Mijn eetlust (verplicht 2000-2500 kcal) zit op een dieptepunt, totaal geen honger of dorst.

Dag 5 (zondag)
Wat een drama, deze ochtend wakker geworden met constante pijnprikkels in mijn linkerborst doorlopend naar mijn oksel. Het lijkt wel oorlog daar binnen en wat doet het een pijn. Opstaan is nagenoeg niet mogelijk dus is besluit maar om voor de eerste keer een extra opiaatje te pakken, mag er toch 8 op een dag hebben en te besluit dat het het beste is om te blijven liggen. Na enige tijd geslapen te hebben, twee keer bloed te hebben geplast, gruwelijk te hebben gezweet ben ik rond de klok van 15:00 uur badend in het zweet voor de televisie gaan zitten en besluit om te kijken wat een opiaat doet als ik wakker ben en zit. De derde keer was mijn urine weer net zo geel als het haar van goudlokje dus ziekenhuis maar niet gebeld.

Werking van een Oxynorm was ronduit teleurstellend te noemen, het deed helemaal niets! De pijn is nog steeds behoorlijk aanwezig, kan mijn linkerarm niet over mijn hoofd tillen en mijn oor aan de andere kant aanraken. Nadat ik mijn avondeten naar binnen heb geduwd! ben ik gaan zweten zoals ik nog nooit heb gedaan. Het water droop van mijn hoofd af. Deze opvlieger heeft zeker een half uur geduurd. Ben nat tot op mijn ondergoed, net of ik (haha) een top sportprestatie heb geleverd. Al met al de gehele dag dus pijn gehad en aangezien het zondag is zag ik het nut er niet van om te bellen met het ziekenhuis. Laat ik dat maar een dag later doen. Dit was mijn eerste echte off-day. Heb me gedurende de maanden dat ik nu onderweg ben nog nooit zo alleen en eenzaam gevoeld. Als mij dit zo staat te wachten dan geef mij maar een pilletje. Blij dat euthanasie ondanks dat ik Rooms Katholiek ben in mijn woordenboek wel voorkomt.

Dag 6
De stekende pijn is niet weg, zowel niet in borst (wel sterk afgenomen) als in lies maar ik besluit toch maar om niet het ziekenhuis te bellen. Mijn directe contactpersoon werkt helaas alleen maar op dinsdag, woensdag of donderdag. Ik had geen zin om mijn verhaal aan een leuke secretaresse uit te leggen die dan zegt dat ze de arts niet kan vinden of zegt dat ik de huisarts maar moet bellen dus ik besluit maar weer een dagje in bed door te brengen.

Dag 7
Rond half 10 gebeld met mijn contactpersoon die aangeeft dat ik twee tabletten Oxynorm moet nemen tegen de pijn en dat ze me rond het middaguur gaat terugbellen. Hetgeen ook gebeurd. Fijn als mensen hun afspraken nakomen. Er is in overleg met de arts besloten om de pijnstilling te veranderen in Oxycodon 10mg tabletten die ik nu 3x daags moet slikken naast de Sutant en de 8 stuks paracetamol. Gelukkig heb ik veel vrienden (en vriendinnen) om mij heen en eentje is de pillen gaan halen bij mijn apotheek zodat ik deze middag nog met de verhoogde pijnstillers aan de gang kon. Ik kan niets anders zeggen van dat deze nieuwe tabletten (vandaag al twee ingenomen) goed werken. Maar kijk ik realistisch dan weet ik dat de laatste twee weken wel behoorlijk achteruit ben gegaan. Wat een gekloot allemaal.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.