En de volgende tegenslag is binnen, op naar de volgende – update 28-01

Vandaag kon ik met spoed naar de afdeling Orthopedie. Dit was nav de CT scan van vorige week. Zelf bellen levert toch wel het beste resultaat, na mijn eerste gesprek kon ik na 15 dagen terecht. De afspraak wijzigde naar 8 dagen en toen ik gisteren vertelde dat het spoed was mocht ik een dag later (vanmorgen dus) al komen.

De uitslag van de CT was dan wel deels rooskleurig maar wat mijn oncoloog zag in mijn heup baarde hem zorgen. Vorige week vrijdag informeerde hij mij dat de kanker een deel van mijn heup had aangetast/weggevreten.

Vandaag maar weer direct rontgenfoto’s moeten maken. Hetgeen mijn oncoloog vorige week zag werd helaas door de orthopedist bevestigd. De kogelvorm aan het boveneinde van het dijbeen dat tegen de heup drukt, drukt in principe tegen een holle ruimte aan. Met andere woorden de kans is behoorlijk aanwezig dat hij door die holle ruimte drukt. De gevolgen zijn dat ik dan per direct niet meer kan lopen. De orthopedist had ook geen oplossing en moest dit bespreken met mijn oncoloog. Gaf me wel het advies om reeds krukken aan te schaffen om zo mijn heup met mindstens 50% te ontlasten, ook moet ik mijn wandelstok weer gebruiken. Daarnaast liet hij het woord rolstoel reeds vallen. Al met al weer een mindere dag, eens kijken welke oplossingen er allemaal zijn. Hopelijk dat eea op korte termijn duidelijkheid gaat geven.

Leuke bijkomstigheid was wel dat mijn orthopeed Dr. Boons (in het Engels vertaald Bones) heet. Ik zei hem dat zijn naam sprekend is voor zijn beroep, waarop hij met een glimlach zei dat hij vroeger eigenlijk timmerman had willen worden. Ik weet zeker dat hij deze opmerking vaker heeft gehoord. Toen ik vroeg of zijn voornaam dan toevallig Jozef of Jezus was zei hij helaas niet, anders had ik misschien wel wonderen kunnen verrichten.

Met deze nieuwe complicaties worden de vakantiebestemmingen ook een stuk minder. Veel lopen (citytrips en rondreizen naar China en Japan wat in de planning zat) zit er dus ook niet meer in. De enige Chinese muur die ik zal zien is die bij ons in het dorp waar ik chinees kan afhalen. Daarnaast heb ik ook geen vakantiestress meer, gewoon lekker naar center parks.

Toen ik gisteren enkele goede vrienden informeerden waren er ook enkele bij die graag met mij een attractiepark wilden bezoeken. Nadat ik wat had doorgevraagd bleek het hun erom te gaan dat als je in rolstoel zit je geen wachttijden kent. Minder validen zijn direct aan de beurt. Toch weer een voordeel.

update 24 januari
Vandaag gesproken met een collega van de behandelende orthopeed. Deze collega kon mij gisteren niet bereiken. En dat is logisch want ik heb mijn voicemail niet meer aanstaan. Wat ik nog vreemder vind in deze is dat men bij een ziekenhuis met afgeschermde nummers belt, maar dat heb ik al eerder aangeven. Toen ik zag dat er anoniem gebeld was, heb ik eerst gekeken in mijn rijtje van vrienden (zijn er slechts 3) die afgeschermd bellen of ze ook gebeld hadden. Nummer 1 is een goede vriend van mij maar die was het jammergenoeg niet. Nummer 2 is Gaston van de postcodeloterij maar zijn nummer is heb ik niet. En nummer 3 is het ziekenhuis.

Van de afdeling Orthopedie had ik gehoord dat ze met Oncologie hadden gebeld, wist zelfs met wie. Maar helaas wisten ze bij dat bij Oncologie weer niet, weten wel meer niet daar, stelletje slaaperts.  Dus ik heb gewoon op mijn beurt gewacht het is toch spoed, dus waarom me druk maken. Vandaag de hele dag met de telefoon in mijn hand gezeten (niet dus) en toevallig kreeg ik de anonieme beller aan de lijn. De anonieme Orthopeed gaf aan dat er op hele korte termijn een afspraak voor bestraling gemaakt moet en gaat worden. Op mijn vraag of hij reeds een datum wist verwees hij me weer terug naar de afdeling Oncologie. Die morgen maar weer eens bellen anders sturen ze de afspraak weer met de postduif op. De dames die daar werken hebben maar een streep op hun jasje, dat wil net zoals als bij de pliessie zeggen dat ze alleen de telefoon mogen opnemen. Met twee strepen heb ik gehoord mogen ze terugbellen en jawel, zelfs mailen. Wil wel weten voor het weekend waar ik aan toe ben. Het is tenslotte spoed of zoiets. Of was het nu spoed omdat het kwaad toch al geschied is. Ik zou het niet weten.

update 25 januari
Maar even zelf gebeld met de receptie van Oncologie. Je weet nooit, buitenradar geeft slecht weer voor vandaag op en stel dat de postduif de verkeerde kant opvliegt en mijn brievenbus mist. Wat blijkt, de brief waar vorige week met spoed en status prio aan gegeven werd (zou worden) blijkt nog niet klaar te zijn. We kunnen op dit moment dus geen afspraak maken. Maandag maar weer een keer bellen.

update 28 januari
Vandaag het verlossende telefoontje, ik mag as vrijdag voor een second opnion naar een ander ziekenhuis. Dus nog even geen bestraling er gaat nu een nieuwe orthopeed naar mijn heup kijken. Op spreekuur bij een arts met een sprekende naam namelijk Dr. van Wensen.

 

4 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Hallo maat dat is minder dat je heup sterk achteruit is gegaan en kritisch is.
  Met krukken zal het ook link zijn denk ik maar altijd in de rolstoel is ook niet alles maar wel beter en minder pijn aan je heup.
  Maar wat je gaat doen is natuurlijk je eigen beslissing sterkte Twan

  Beantwoorden
 2. John Hillebrand
  John Hillebrand zegt:

  Twan, ik heb ( bijna ) alles gelezen op deze blog…..wat een ellende…ik zie ook veel herkenning van mijn jaar ellende op het randje van de afgrond, ik had de mazzel dat ik het voorlopig ( kan weer terug komen ) gered heb.
  Zeker je verhalen over de onderzoeken in het ziekenhuis kan ik onderschrijven, iedereen moet er zijn plasje over doen, en als je dan naar een ander ziekenhuis moet voor een andere behandeling moeten alle onderzoeken weer opnieuw uitgevoerd worden !!. Geen wonder dat die zorg zo duur is !!
  De prognose ziet er niet best uit ( zover ik dat kan inschatten ), laat ik daar eerlijk over zijn, uitzaaiingen zijn geen zaken waar je blij van wordt.
  Ja Twan, ik zeg altijd dat de dingen komen zoals ze komen, soms zit het mee en soms zit het tegen.
  Hopelijk kun je zonder te veel pijn nog van verschillende zaken genieten, ik ga je geen sterkte wensen want daar heb je geen klote aan, leef dag bij dag tot……wie het weet mag het zeggen.
  Ik blijf je zeker volgen en zal af en toe wat commentaar geven, je hebt er niks aan, maar je vind het wellicht wel leuk iets te horen van je oude buitendienst.
  Carpediem
  Gr John

  Beantwoorden
  • Twan
   Twan zegt:

   Hoi John,
   Bedankt voor je reactie. Ik moet met spoed bestraald worden, dat is vorige week vrijdag besloten is dus 7 dagen geleden. Maar moest eerst naar de Orthopeed. Daar kon ik ergens 20 dagen later terecht. Met een telefoontje was ik 10 dagen eerder aan de beurt. Even doorvragen leverde een winst van nog een keer 8 dagen op en door vriendelijk te zijn kon ik 1 dag later al komen. Er is direct na de scan contact opgenomen met Oncologie. Maar nu 3 dagen verder (en het was spoed van oncologie) is de brief nog niet klaar en is er nog niets bekend. Beetje moedeloos van het gebeuren, dadelijk weekend dan 5 dagen verder en dan weten we nog niets. ……… we wachten maar weer af.
   Groet Twan

   Beantwoorden
 3. Deborah
  Deborah zegt:

  tsjonge wat een bureaucratie in de zorg toch. Die strepen van orde liggen dus alleen maar dwars :-/
  zal duimen dat ze na het weekend op de strepen staan
  hou je taai xx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.