Ga mijn TV debut maken – update 04-01

Ik wil nog niet teveel verklappen maar ik ga wereldberoemd (keep on dreaming boy) worden in Nederland. Waar gaat het over zul je je misschien afvragen? Ga ik een rol vervullen in Goede Tijden of mag ik meedoen als vaste presentator bij een of andere televisieprogramma? Niets is minder waar, de realiteit ligt wat anders. Enige tijd geleden stond er op FaceBook een oproep of er mensen bereid waren om te vertellen over het terminaal ziek zijn. Nu heb ik daar geen moment over getwijfeld en direct contact opgenomen. Het gevolg laat zich raden, binnenkort worden er opnames gemaakt over mijn ziekte. Het jammere is dat er op FaceBook (groep met 2500 leden) zoveel trieste verhalen staan maar dat niemand eigenlijk echt iets durft te zeggen. Reactie van “we bidden voor je” of “Oh wat erg” daar ben ik persoonlijk niet zo van. Alhoewel steunbetuigingen of een blijk van medeleven natuurlijk altijd mooi zijn. Zelf geef ik ook wel eens mijn ongezouten mening op geplaatste berichten die dan niet altijd in dank worden afgenomen. Dit komt waarschijnlijk omdat ik er een hekel aan heb in een slachtofferrol te zitten. Natuurlijk realiseer ik me dat ik geluk heb met mijn kanker, ik heb nauwelijks of geen pijn. Hoe ik zal reageren over een tijdje als dat wel het geval zal zijn weet ik niet.

Aan de programmamaker gevraagd hoeveel reacties ze hadden gekregen op hun oproep en dat eigenlijk nihil te zijn. Ik vraag me af (weet het eigenlijk wel) waarom mensen op FB wel iets durven te zeggen maar in het openbaar niet. Onze ziekte is nog steeds een taboe.

Onlangs een intake gesprek gehad met de programmamaakster. Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik geschapen ben met een te grote mond. Dat ik arrogant ben, haantje de voorste wil zijn en noem nog maar wat mindere eigenschappen op. Maar deze mensen weten ook dat ik een klein hartje heb en erg gevoelig kan zijn. Zo krijg je een beetje een beeld van me. Terug naar het intake gesprek. Dit viel me even koud op mijn dak. Ik wist niet wat ze me wilden vragen maar wel dat ze me alles kunnen vragen en dat heb ik geweten ook. Ik was gebroken, heb met tranen in mijn ogen aan de telefoon gezeten. Dit is echt hard maar wel puur. Dit heb ik ook aan de interviewer meegegeven “this is TV man”, zal ook wel breken als ik op de nationale TV kom. Hoe interessant kan een TV programma zijn als je een beetje stoïcijns voor je uit zit te kijken en antwoorden geeft.

Het programma waar ik aan mee ga doen is gebaseerd op een Australisch format. Mijn opnamedag is dinsdag de 15e in de agenda. Het voordeel van deze datum is dat ik een dag eerder een belangrijke CT scan heb gehad, dus wat ik vertel op de opname dag is vers van de pers. Zal heftig worden denk ik.

wordt vervolgd……

4 antwoorden
 1. De Souter Miel en Flory
  De Souter Miel en Flory zegt:

  Ik ben benieuwd. Ten eerste omdat wij in onze omgeving ook mensen hebben die ons niet meer durven aankijken, omdat kanker inderdaad bijna ombespreekbaar is en omdat ik al heel mijn leven alles over ziektes lees en leer. Ik verwacht dat je een datum gaat laten weten wanneer het uitgezonden wordt en dat we het kunnen zien. Want ik geloof dat wij niet alles kunnen zien van kanalen van Nederland. En ik hoop dat het een beetje mee gaat vallen want zoals je zelf zegt dat je een grote mond hebt, dat is meestal om dat kleine hartje te verstoppen en dan is je emoties laten zien niet zo heel leuk. Alhoewel dat ook positief kan werken, zowel voor de kijker als voor jezelf. Ik wens je de kracht toe om er mee om te gaan.. En dat zijn geen woorden uit de woorden boek maar uit het hart.. Lieve groetjes en fijne dag gewenst van ons tweetjes x x

  Beantwoorden
  • Twan
   Twan zegt:

   Hoi hoi,
   Natuurlijk laat ik datum weten wanneer de uitzending is. Het zal in Nederland op de publieke omroep (NED1, NED2 of NED3) worden uitgezonden dus niet op de commerciële zenders. Ik weet dat het voor mij een emotionele uitzending zal worden maar daar heb ik bewust voor gekozen. Of het voor me zelf iets brengt weet ik niet, maar ik hoop dat het het taboe rondom kanker meer bespreekbaar maakt. We gaan het zien. De opnamedag is 15 januari a.s. en wanneer ze het gaan uitzenden weet ik nog niet. Maar ik maak het hier gewoon bekend.
   Fijn weekend, kus

   Beantwoorden
   • Dik ten Brinke
    Dik ten Brinke zegt:

    Twan, dat is niet makkelijk voor jou denk ik maar wel een goed besluit om dit te doen en we gaan zeker kijken naar dat programma ben benieuwd wanneer het wordt uit gezonden en op welke zender dit gaat komen.
    Sterkte en groetjes van ons hier uit Apeldoorn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.