Geen prostaatkanker (wat is de waarde van goed nieuws)

Hedenmiddag werd ik gebeld door mijn oncoloog. Deze telefonische afspraak stond vast en ik was dan ook zeer benieuwd naar de uitslag van mijn bloedprikken van afgelopen vrijdag. De reden voor dit telefonisch onderhoud was dat er botmetastasen zijn waargenomen. Voor de leken (hoor ik zelf ook bij hoor) botmetastasen zijn uitzaaiingen van kanker in het bot. Pijn en/of fracturen zijn de belangrijkste symptomen. Als je op google het woord botmetastasen intypt dan zakt de moed je weer eens in de schoenen. Dus voor de internetters onder ons een mooie gelegenheid om even online te gaan.

Botmetastasen (mooi woord voor galgje overigens) komen veel voor in combinatie met prostaatkanker en daar was mijn oncoloog bang voor. Ik trouwens ook. Middels een PSA bepaling (bloed afgeven) kan de diagnose snel gesteld worden. En gelukkig zoals mijn oncoloog aangaf was deze minimaal, geen prostaatkanker dus! Dat is toch goed nieuws zou je verwachten. En ik moet zeggen dat ik dat ook zo (tot op heden) ervaar.

Nu gaat de behandeling als volgt, er volgt op zeer korte termijn een bestraling van mijn heup want deze is al aangetast en een misstap zou zelfs een breuk met alle gevolgen van dien kunnen opleveren. Dus haast is geboden zou je zeggen. Maar nee, eerst moet ik er een orthopedisch chirurg een plasje over doen. Dan kan er een behandelplan met botversterkend infuus of injecties worden voorgeschreven en daarna mag er bestraald worden. Met andere woorden, we weten de oplossing al maar we moeten eerst door de geldverspillende medische mafia heen om tot deze diagnose te komen. Benieuwd hoeveel tijd hier weer in gaat zitten. Mijn oncoloog heeft de indicatie/prioriteit hoog meegegeven, nu eens kijken hoe snel er aktie ondernomen gaat worden.

Ben ik blij met de uitslag? Ja, gelukkig geen prostaatkanker. Maar de rest en ik bedoel de diagnose botmetastasen is ook niet rooskleurig te noemen. Dus goed nieuws? Antwoord is ja. Slecht nieuws? Antwoord is ook ja. Er komen steeds meer complicaties bij en er gaat niets af. Pffff …… weet het even niet meer.

Oh ja, niet schrikken van deze negatieve tekst. Ben niet depressief of zo en ga ook geen kinderpostzegels in brand steken, maar genieten van mijn borrel die ik van D heb gekregen. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Proost!!

1 antwoord
  1. Dik ten Brinke
    Dik ten Brinke zegt:

    Goedemorgen ja dat is even minder maar wees blij dat er geen prostaatkanker bij is gekomen laat ze voortmaken met de behandeling hoe eerder beginnen dat is beter maar ja afwachten maar.
    Groetjes Henny en Dik

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.