“Gelukkig Nieuwjaar” of “Gelukkig” , “Nieuwjaar”

Een vriend van mij zei eens “het is de toon die de muziek maakt”
En dat klopt, want door een of ander voorval jaren geleden zijn we geen vrienden meer.

Nu is dat ook met wat er over 2 dagen gaat gebeuren, is het “Gelukkig Nieuwjaar” of “Gelukkig” “Nieuwjaar”
Ik opteer voor de laatste uitspraak “Gelukkig” even pauze of zuchten “Nieuwjaar” want dit jaar was toch echt een van de mindere jaren die ik heb gekend. Het zal waarschijnlijk in 2019 nog veel minder worden maar dit was mijn slechtst jaar ever. Kijkende naar de dieptepunten kende ik gelukkig de laatste maanden ook de nodige hoogtepunten. Nu ga ik daar niet over vertellen want dat heb ik al eerder in deze blog gedaan.  Maar ik mag niet klagen want het kan altijd slechter.

“Gelukkig” “Nieuwjaar” we zeggen het over enkele uren tegen onze geliefden, vrienden, familieleden, kennissen en zelfs tegen mensen die we niet mogen. En het laatste doen we alleen uit fatsoen. Want ja op je werk kun je moeilijk die ene collega negeren, of op de NewYears party bij goede vrienden waar die arrogante eikel ook dit jaar weer aanwezig is. Vreemd eigenlijk als je het zo bekijkt. Eigenlijk is iemand het nieuwe jaar wensen net zo hypocriet als het feest rondom Kerstmis. We doen het omdat het hoort. En twee dagen na de Kerst zijn de meeste van onze goede voornemens met het toiletwater weggespoeld. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor.

Nu maak ik al jaren geen goede voornemens meer omdat ik ze ook nooit nakwam. En welke goede voornemens zou ik voor dit jaar moet maken. Stoppen met roken? Ik rook niet, ik zou wel weer graag willen beginnen. Geniet er zelfs van als iemand in mijn omgeving rookt. Mijn verstand zegt dat ik dat maar beter niet meer moet beginnen. Stoppen met (whisky) drinken? Drink eigenlijk sinds ik gescheiden ben geen of nauwelijks alcohol, alleen in gezelschap en ben bijna iedere avond alleen. Dus dat hoeft ook niet. Stoppen met snoepen of gezonder eten? Dat mag ik niet van mijn diëtiste. Dus dat gaat hem ook al niet worden. Of gaan sporten? Het dartsbord hang al wel. Welke goede voornemens zijn er nog meer waar we na twee weken (of eerder) al mee stoppen. Ik denk dat jullie ze net zo goed weten als ik.

Terug naar “Gelukkig” “Nieuwjaar”, zo wens ik iedereen altijd de beste wensen, ook als het niet meer mag! Want volgens de etikette mag dit tot het einde van de tweede week van het nieuwe jaar. Flauwekul eigenlijk, je mag van mij iemand het hele jaar de beste wensen wensen. Zoveel mensen wensen elkaar dat niet en zeker niet meer in februari of maart, dan hebben we alweer andere problemen. Terug naar Nieuwjaar, nog enkele uren en dan is het weer zover. De champagne gaat open en een nieuw jaar gaat beginnen. Laten we er het beste van maken dit jaar.

Een “Gelukkig Nieuwjaar” voor iedereen.

 

2 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar in het positieve gezien dan Twan geniet er van en rustig aan.
  Ik weet het is lastig te zeggen maar, door zetten en genieten zolang het nog gaat.
  Groetjes van ons uit Apeldoorn

  Beantwoorden
 2. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Voor jou ook de beste wensen voor het komende jaar, en geniet er van zolang mogelijk als het kan.
  En wij hopen zolang mogelijk toch niet dan sterkte.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.