God bestaat niet

Ik weet dat ik met deze uitspraak veel mensen beledig. Maar ik ga geen excuus maken en laat ik uitleggen waarom niet. Ik schreef reeds eerder over mijn ouders. Mijn vader, helaas hebben jullie hem nooit gekend, was een hardwerkend, lieve maar vooral goudeerlijke man die nooit maar dan ook nooit iemand heeft belazerd in zijn leven. Mijn moeder idem dito. Beide zijn ze nooit verleid door het hedendaagse internet en hielden veel van elkaar. Ze beloofden elkaar eeuwige trouw en dat hebben ze ruim 50 jaar volgehouden. Mijn vader en moeder waren erg kerkelijk, vader kreeg op zijn 50e Parkinson en mijn moeder een vorm van Parkinsonisme. Beide nooit iets verkeerd gedaan in het leven en gestraft toen ze begin 50 waren. Het afgelopen jaar een goede vriendin die nog geen 50 was aan kanker verloren en een een andere vriend van 51. Naaste vrienden waar geen kwaad in schuilde.

Vandaag te horen gekregen dat een goede vriend van mij met longkanker in een ziekenhuis in Utrecht ligt, daarbovenop appte vanmiddag een andere vriend dat er is mis is met zijn botten en of dat nog niet genoeg was kreeg ik dezelfde middag te horen dat een lieve vriendin uit de VW scene naast borstkanker ook nog uitzaaiingen in haar nek heeft. Het kan met slecht weergesprekken vandaag maandag de 4e maart weer eens niet op.

Volgens mij bestaat er geen God, geen Allah of Boeddha, want dan zou deze onzinnige erge en volstrekte nutteloze ziekte niet bestaan. Het lijkt onderhand wel een soort van epidemie aan het worden.

3 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Ja dat helpt niet voor jou om dan nog vrolijk te zijn met zulke berichten die je krijgt van vrienden inderdaad maar blijf posirief

  Beantwoorden
 2. jos baptist
  jos baptist zegt:

  Hi Twan, heel veel slecht nieuws wederom, lees ik in je blog. Helaas, ik kan het ook niet uitleggen, verklaren of begrijpen…kon ik dat maar wel. Ik stel dezelfde vragen als jij, en toch geloof ik wel in het bestaan van God. En leef ik in de zekerheid dat we ooit pijn-, ziekte- en ellende vrij bij Hem mogen wonen. Heb ik daarvoor bewijs ? Nee, zeker niet, het is meer een kwestie van geloof en vertrouwen…..en nee, ik ben zeker niet beledigd door je uitspraak, want ik vind het een heel begrijpelijke reactie, en bovendien heb ik misschien wel helemaal geen recht van spreken, omdat ik niet met deze vreselijke ziekte kamp. Wederom sterkte toegewenst vriend, en de deur staat altijd open ! Maar dat wist je al…

  Beantwoorden
 3. Flory en Miel
  Flory en Miel zegt:

  Twan, ik begrijp je helemaal en door mijn slechte jeugd en mijn katholijk internaat heb ik de pannen van de kerk gebeden om een beter leven en door mijn ventje Miel te leren kennen was ik er vast van overtuigd dat er een God is die mij goed gezind was. Alhoewel ik altijd geleefd en geloofd heb dat alles voorbestemd is, reeds uitgestippeld.. Mijn lijfspreuk is dan ook, na regen komt zonneschijn. En dat is heel mijn leven mijn kracht geweest tot er een kleinkind van ons dood in zijn bedje lach, wiegendood. Toen twijfelde ik aan een God. Maar dan zoek ik weer naar een reden en die vond ik, toen bleek dat mijn dochter, waar we een moeilijk leven mee gehad hebben, narsisme heeft en haar drie kinderen zien enorm af, dat zou dat klein teer kindje niet overleefd hebben en daarom de wiegendood.. En zo leef je verder met af en toe een schietgebedje en af en toe twijfels over onze God.. Tot mijn ventje kanker kreeg en nu bid ik dat hij zolang mogelijk bij mij mag -kanker blijven en mijn twijfels zijn nu even sterk als mijn woorden naar de hemel.. Laat mijn ventje aub niet voor mij sterven, dat kan ik niet aan en gelijktijdig vraag ik.. Laat mijn ventje niet alleen achterblijven ik wil hem helpen tot het einde.. Mijn wens is om samen te sterven.. Als Hij mijn wens verhoogd en mij mee laat sterven van verdriet de dag dat Mieleke doodgaat dan twijfel ik nooit meer dat er geen God bestaat.. Sterkte lieve vriend.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.