Het bestralen is begonnen – update 18-02

Vandaag gaan we eindelijk bestralen, in zijn totaliteit 5 keer en dan moet het grotendeels weg zijn. Mijn radiologe gaf bij de intake al aan dat het grotendeels behandeld kan worden. Belangrijkste is dat het bestraalde bot zich weer kan herstellen.

1e Bestraling dag 1 – 12 februari
Was best emotioneel voorafgaand aan de bestraling, waarom ik emotioneel werd weet ik eigenlijk niet. Het geheel stelt eigenlijk niet zoveel voor. Ik denk dat de totale voorbereidingen om mij recht te leggen langer hebben geduurd dan het bestralen aan zich. Aan de radiologe gevraagd of het pijn deed, ben en blijf kleinzerig. Haar antwoord was dat als het nu geen pijn doet het straks ook geen pijn doet. Helemaal gerustgesteld ben ik voor de eerste keer bestraald. Het leek net toen ik van de behandeltafel afkwam ik minder pijn had. Zal wel tussen mijn oren zitten. Heb een groot hoofd waar zich veel in afspeelt op dit moment.

2e Bestraling dag 2 – 13 februari
Onderweg naar het ziekenhuis viel de eerste lentezon van dit jaar op mijn hoofd en hoorde de vogels fluiten en weer werd ik emotioneel. Is nu al de tweede keer dat ik dat heb. Liever emotioneel dan pijn zullen we maar zeggen, maar wel een andere gewaarwording. Tweede bestraling was ook appeltje eitje. Niets van gevoeld.

3e Dag – deel evaluatie arts
Vandaag heb ik na twee dagen een tussentijdse evaluatie gehad. Beter gezegd even bijpraten over wat er gebeurd en reeds gebeurd is. Aan de hand van de CT scan is een compleet schema gemaakt van hoe de kanker eruit ziet en wat er middels bestraling gedaan kan worden. Mijn arts is er geen 13 uit een dozijn, ze heeft nog een extra plekje gevonden die meteen mee bestraald kan worden. Het is natuurlijk haar werk maar waardeer erg dat ze het ziet. Wat ik daarnaast waardeer is dat we ook nog een keer mijn rug, ruggenwervels e.d. nalopen en bespreken. Ben helemaal gerustgesteld dat het voor 70-75% (dat denk ik, is niet afgegeven door mijn arts) goed gaat komen en mijn mobiliteit gewaarborgd blijft. Maar garantie, die krijg je natuurlijk nooit. Ook nog even over mijn linker aangetaste rib gesproken, daar is helaas niets meer aan te doen. We kunnen ook niet alles hebben, hopelijk is het een luie rib.

3e Bestraling dag 3 – 14 februari
Het was voorbij voordat het begonnen was. Volgens mij heb ik even een powernap gedaan op de tafel.

4e Bestraling dag 4 – 15 februari
Het gaat voorbij voor je erg in hebt. Gelukkig nog maar een bestraling a.s. maandag.

5e Bestraling dag 5 – 18 februari – laatste keer
Gelukkig van dit geheel geen last gehad. Nu afwachten hoe het zich allemaal ontwikkeld.

4 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Ja dat kan ik mij voorstellen dat er veel in je hoofd omgaat kan ook niet anders met wat je nu allemaal mee maakt.
  Hoop dat het bestralen goed aanslaat en dat het een verlichting is voor jou.gr. Dik

  Beantwoorden
 2. De Souter Miel en Flory
  De Souter Miel en Flory zegt:

  Hoop voor je dat dit een goed resultaat gaat hebben, want als het zelf kunnen stappen moest verminderen dan lijkt alles nog veel erger en tis nu al erg genoeg. En dat emotionele komt bij ons ook geregeld op hoor dat lijkt erbij te horen. Vogeltjes die fluiten het eerste zonnetje een plantje dat begint te groeien in onze tuin, dat zijn momenten waar je hoofd automatisch denkt zonder dat je het bewust bent, hoelang ga ik het zonnetje nog zien stralen enzovoort.. Dat zou anders zijn als we niet in fase 4 zouden zitten, maar nog kans op genezing zouden hebben, hoe hart je ook je best doet om positief te denken en te zijn, ons hoofd maak je niks wijs.. Maar we blijven hopen op zo lang mogelijk, dat wensen we voor u Twan en ook voor ons zelf. Dikke knuffel van ons tweetjes x x

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.