Hoelang heb ik nu nog? Gesprek oncoloog 30-04

Vandaag dan het vervolg op het eerdere in-take gesprek dat tot gevolg had dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen.

Niet volverwachting (begin tune van een welbekend sinterklaasliedje) maar zonder verwachting ging ik naar het in-take gesprek. Denk dat het maar goed was dat ik zonder verwachting want die was er ook niet echt.

Gewoon recht op de vrouw af gevraagd (mijn oncoloog is een vrouwelijke arts) hoe lang ik nog heb. We kunnen er een heel gesprek van maken maar geef maar aan hoe en wat is mijn gedachte.

De prognose is dat als ik niets doe of als de kuur niet aanslaat dan heb ik nog tot eind van het jaar, met andere woorden EINDE DECEMBER 2019 BEGIN IK AAN MIJN RESERVETIJD. Mocht alles aanslaan want ja die kans bestaat ook nog dan krijg ik er nog twee jaar bij. Dus in principe zou het ergens rond 2011 stoppen.

Maar net als met aandelen, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor het verleden. Maar we gaan ervoor, leven is mooi.

Gelukkig was mijn BFF bij het consult en samen hebben we wat vette hap gegeten en menig traantje gelaten. Enkele goede vrienden geinformeerd en ook daar de nodige tranen mee gelaten en mooie momenten mee beleefd die ik zal blijven koesteren.

We (het ziekenhuis) gaat meteen aktie ondernemen te starten morgen. Nu nog even mijn FB vrienden informeren dan weet iedereen het weer. Ook zal ik wat aktiever me met mijn begrafenis moeten bezig gaan bezig houden want er is nu een datum in zicht. Gelukkig zijn de euthenasie formulieren deze week al ingeleverd. Kan ik die alvast van mijn To-Do lijstje afstrepen.

 

 

2 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Twan, nu ik dit weer lees van jou uitslag die de arts heeft gegeven ben ik wel geschrokken, namelijk het zelfde met mijn zwager mee gemaakt harde realiteit maar wel voor jou duidelijk.
  Hoop voor jou dat de kuur aanslaat zodat je meer tijd hebt om daar van te genieten.
  Maar de realiteit bij mijn zwager was dat de kuur niet werkte bij hem maar geen mens is het zelfde toch we gaan er van uit dat het bij jou wel succes heeft.
  Sterkte en groetjes van ons allemaal.

  Beantwoorden
 2. deborah
  deborah zegt:

  tja is een jaar tot “paar” jaar nu positief of niet.. uit de laatste berichten kreeg ik meer het gevoel dat het meer om maanden zou gaan. dus dan is het positief, maar als je zoals de meeste mensen je voorgenomen had om ergens ver in de 90 pas de telling in dit leven te stoppen dan is het negatief.. omschakelen naar leven in het nu dan maar, iedere dag is er 1. zo is het eigenlijk voor iedereen op deze wereld.. als ik mn vliegbrevet gehaald heb zal ik me toch eens in de toverlessen gaan verdiepen.. #heks
  toi toi xxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.