3e kuur (week 2, 5 -12 tm 11-12)

Nieuwe medicatie
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutent, nu verlaagd naar 2 stuks Oxycodon 10 mg (om 11:00, 22:00), paracetamol geen tabletten meer. Bij hogere pijn mag ik tot maximaal 6 stuks OxyNorm 5mg per dag innemen.

Waar heb ik last van
De pijn in mijn rechterlies is weer gewoon terug. Daarnaast heb ik mijn linkerlies heb ik al meer dan 25 jaar een steenpuist zitten die enkele malen per jaar actief is. Sinds ik deze medicatie slik is deze plaats eigenlijk met tijd en wijle altijd open. Deze open wond heb ik eigenlijk in de eerste twee weken dat ik Sutent slik. In week drie is ie weer dicht en het feest dat hij open gaat begint weer in de eerste week van het slikken.  Ik heb momenteel geen pijn op mijn borst, wel heb ik afkickverschijnselen van de Oxycodon tabletten. Dus dit afbouwen gaat dan ook langzamer dan de parcetamol. Maar we zitten al op 66% van de originele medicatie dus we gaan de goede kant op. Pijnlevel 1.

Dag 1
Zo, de helft van de kuur zit er al weer op. Ik merk dat goede nachtrust is toch wel belangrijk is. Slaap nu nog met behulp van mijn snoepjes bijna 8 uur (van 22:00 tot 06:00) met daarin een sanitaire stop na ongeveer 5 uur. Daarna maakt mijn iPhone me wreed wakker. Opstaan is nog steeds een crime of misschien ligt het aan wilskracht om op te staan. Ik denk dat het laatste het geval is. Ontbijt is ook nog steeds een spelbreker, net als mijn lies waar ik wel een beetje humeurig van aan het worden ben. Ga voor de zekerheid maar een wandelstok kopen, voel me wat onzeker op mijn rechterbeen staan. En voorkomen is beter dan genezen.

Dag 2, 3, 4
Eens kijken of ik het lef heb om ook te stoppen met de Oxycodon. De hele dag is het goed gegaan dat ik ook op derde dag van mijn 3e kuur besluit maar een pil te nemen. Mijn laatste tablet neem ik rond de klok van 22:00 uur bijna 24 uur later lijkt het net of ik iets in mijn borst voel. Laat ik niet overmoedig worden en er dadelijk gewoon eentje nemen als is het maar dat ik er zo lekker op slaap.

Afgelopen vrijdag (dag 3) naar de stad geweest, wat een drama was dat. Te ver moeten lopen van de parkeergarage naar de KFC. Ik had die vrijdag mijn auto vanwege de drukte niet in normale parkeergarage gezet. Dat leek me gezien de drukte dan ook een goede oplossing. Heen was dat ook zo maar de terugweg was geen succes, deze heb ik bijna strompelend afgelegd. De volgende keer toch maar mijn moderne rode wandelstok meenemen.

Medicatie aangepast op dag 3
‘s ochtends op een vast tijdstip de 50mg Sutent, nu verlaagd naar 1 stuks Oxycodon 10 mg (om 22:00)

Dag 5
Wat een ochtend of beter gezegd wat een nacht. Ondanks verminderende medicatie en slechts een pitsstop (plaspauze) tot half 10 geslapen. Ik merk wel dat dit niet bevorderlijk is voor de rest van de dag. Niet zeuren het is vandaag zondag en heb bijna geen verplichtingen dan dat ik weer uit eten moet. Maandag (morgen dus) de wekker maar weer eens zetten. Heb nog steeds geen lichamelijke problemen met de mindering van pijnstillers. Wat wel opvalt is dat ik rond de klok van 18:00 uur een behoorlijke dip heb en ook wel eens spontaan in slap wil vallen op de bank. 

Dag 6
Het weekend zit er weer op, het goede voornemen om vroeg op te staan is gelukt. Alleen het ontbijt wilde niet wat ik wou, dus weer eens veel te lang aan de ontbijttafel gezeten. Werd deze ochtend overigens ook nog met een lichte verkoudheid wakker.  Deels last van slijm ophoesten. Met hoesten nog geen last van longen, maar ik hoest dan ook nog niet zo veel, de Fisherman’s Friends werken nog optimaal. Hoe later op de avond hoe meer ik moet hoesten en slijm opgeef. Rond de klok van 22:00 uur naar bed hetgeen ook niet bevorderlijk is, kan vanwege het gehoest de slaap niet vatten. Misschien dat ik de Oxycodon eerder moet slikken. Het lijkt wel dat hoe minder Oxycodon (zit nu op 1 tablet 10mg) ik slik hoe slechter is slaap.

Dag 7
Hele onrustige nacht gehad, slecht geslapen en twee keer een pitstop gehad met veel slijm. Hoesten is wel een beetje over alleen lijkt het nu meer op een ordinaire keelontsteking te lijken. Weet eigenlijk niet of ik in combinatie met wat ik nog slik keeltabletten mag innemen. Vandaag maar weer eens bellen. Ontbijt ging vanmorgen in ieder geval niet verkeerd. En met een temperatuur van 36.7 is er niet veel aan het handje. Vandaag laatste dag van de Sutent tabletten en vanaf morgen weer een weekje rust.

2 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Een goede nachtrust is zeker belangrijk Twan, en dan begint de dag weer met alles en nog wat.
  Maar het weer is kloten dus binnen is het beter als buiten als ik nu even uit het raam kijk.
  O ja vergeet je wandelstok niet een fijne dag nog en groetjes van ons.

  Beantwoorden
 2. lieven
  lieven zegt:

  twan
  ik lees graag je berichten; je hebt een bijzondere kijk op mensen en dingen en da’s fijn om te lezen!
  het is goed om dingen van je af te schrijven.
  ik bewonder tevens je moed om -ondanks alles- door te gaan.
  groeten
  lieven

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.