LANG LEVE DE WACHTLIJST

Voor het eerst ben ik blij dat er wachtlijsten bestaan. Als je niet verder leest zul je deze mening niet met mij delen. Laat ik dan ook even lekker uitleggen dat ik in dit geval een wachtlijst een zege vind. Op dit moment lig ik in het ziekenhuis te wachten op een plaats in een hospice.
In een ziekenhuis lig je met medicatie beter te worden en op een bepaald moment ga je met medicatie naar huis om verder te herstellen.
Als je naar een hospice gaat (in mijn geval dus), dan ga je naar een locatie waar ze de pijn bestrijden maar je niet meer actief behandelen. Laat ik een voorbeeld noemen. Als ik een verkoudheid krijg, krijg ik nu antibiotica. In een hospice krijg je geen antibiotica meer, dan is het gewoon hopen dat het overgaat of indien je pijn hebt krijg je meer pijnmedicatie. Mooier kunnen we het niet maken, ook niet gemakkelijker.

Echter we kunnen het ook positief zien! Jawel daar is ie weer de positieveling. De locatie waar ik nu sta ingeschreven heeft slechts 6 plaatsen en ik sta op de wachtlijst. Jawel, dat geluk heb ik nu weer.

Ik heb net een gesprek vehad met een arts die aan mij vroeg of de actieve behandeling nu al gestaakt zou moeten worden. Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel. Deze zag ik echt niet aankomen. Ik zei dat ik dit zag als het nu al stoppen met behandelen. We hebben afgesproken dat zolang ik in het ziekenhuis lig de huidige behandeling gewoon doorgaat. Hij zou dit ook vastleggen.

Ik was danig aangeslagen. Nu ik weer een beetje tot rust ben gekomen ben ik blij dat er wachtlijsten zijn.

2 antwoorden
 1. Dik Brinke ten
  Dik Brinke ten zegt:

  Ja Twan, dat je blij bent met deze wachtlijst begrijp ik .
  Maar nu beleven wij de zelfde therapie bij onze over buurvrouw die kreeg het zelfde te horen als jij.
  Ze had het verwacht maar dat het zover was had ze ook niet gedacht.
  Ze beginnen met de medicijnen die jijook krijgt en hopen het zolang mogelijk te rekken .
  Dus afwachten voor haar.
  Sterkte wensen wij jou in ieder geval .

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.