Mijn droom in duigen

Als je jong bent dan heb je verschillende dromen. Voor eenieder is die droom anders. De een wil trouwen in een Sissi-jurk en snel kinderen hebben. Of helemaal geen kinderen. Een carrière maken of een job bij een lokale supermarkt ambiëren. Nu heb ik in mijn vriendenkring ook vele mensen van verschillende pluimage zitten. Dames en heren die gezien hun leeftijd nog veel wensen hebben. Zelf heb ik eigenlijk als ik het zo bekijk al veel meegemaakt. Ben getrouwd geweest met een jongere vrouw, samengewoond met een nog jongere vrouw, en nu heb ik ook weer een jongere vriendin. Heb (te) groot gewoond op een top-lokatie. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zelf vind ik dat ik een redelijk leuk leven heb. Zodoende dat ik ook niets realistisch weet wat ik op mijn bucketlist zou moeten plaatsen. Ja, ik zou weer gezond willen zijn, maar is dat realistisch? Denk dat iedereen die deze ziekte heeft dat zou willen. Voor vele zijn er goede vooruitzichten en voor andere mindere of zelfs (zoals voor mij) geen.

Nu hebben jullie kunnen lezen dat ik onlangs een leuke baan heb gekregen waar ik ook erg mee in mijn nopjes ben. En dat is dan ook niet gelogen. Maar mijn droom was om verder in de foodtruck business te groeien en had hiervoor een mooie Hokatex Mercedes vrachtwagen MB813 gekocht. Deze aankoop heb ik ongeveer gedaan op het moment dat ik de uitslag kreeg van mijn eerste CT scan. Veel vrienden verklaarden mij voor gek dat ik nog zo een aankoop deed. Maar voor mij was deze aankoop meer dan een aankoop. Ik zal in deze aankoop hoop. Want opgeven en bij de pakken neerzitten is tot op heden niet mijn ding. Ik had dan ook de hoop dat het allemaal wel mee zou vallen. Daarnaast was de gedachte dat als ik mijn gedachte kon verzetten om van deze vrachtwagen om te bouwen naar een foodtruck dit ook goed zou zijn voor mijn mindset. Mijn glas is immers (en nog steeds) meer dan half vol.

Het enige is dat als je twee maanden zo’n auto in je bezit hebt en je niet de lichamelijke kracht hebt om het daadwerkelijk om te bouwen je wel gaat nadenken. Als dan eindelijk het verstand het heeft gewonnen van je emotionele ondernemersdrift dan kun je eigenlijk maar een ding doen. En dat is je droom verkopen, en dat is dan deze week ook gebeurd. Met pijn in mijn hart (gelukkig was dit alleen in mijn gedachte) heb ik mijn droom verkocht wetende dat ik het lichamelijk toch meer trek om hele dagen op een festival of event te staan. Gelukkig heb ik nu een hele leuke nieuwe job waar ik me op stort en veel positieve energie uithaal.

De worstentruck (zie www.deworstenman.nl) wil ik nog wel even tegen beter weten in houden. Want sommige dromen ook zijn ze bedrog moeten dromen blijven.

2 antwoorden
 1. De Souter Miel en Flory
  De Souter Miel en Flory zegt:

  Hallo Twan. We zijn blij je weer te horen,het was een paar dagen geleden dat we in één trok je verhaal gelezen hebben en dan plots een paar dagen stilte,dan word je al bang dat er iets mis gegaan is door die rotziekte.je verhaal leest leuk ,over een niet leuk onderwerp waar wij ook mee zitten..eigenlijk mijn man,maar kanker krijg je niet alleen als je 54jaar gehuwd bent..wij hebben galwegkanker fase4..we hopen zowel voor u als voor onszelf dat we het nog lang trekken..ik lees dat je de lekkere duitse braadworst kent,die wij ook graag lusten,maar wij zetten al onze hoop op deze moment op de duitse pillen die onze kanker goed aanpakt en voor de oncoloog toch verwonderlijk verbeterd is..

  Beantwoorden
 2. Ellen Berens
  Ellen Berens zegt:

  Hoi Twan, ik heb voor het eerst wat verhalen van je gelezen.
  Wat een mooie, oprechte manier van schrijven heb je. Recht door zee, en als je tussen de regels doorleest, ook heel gevoelig.
  Mooi dat je zo positief in het leven staat ondanks je diagnose kanker.
  Ik blijf aan een stuk doorlezen, veel emoties en gedachtes zijn herkenbaar voor mij.
  Dromen laten gaan omdat het niet meer gaat…
  En er dan zelf nieuwe doelen voor in de plaats stellen, dat is kunst; levenskunst.
  Chapeau

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.