Heb je ooit twee rozijnen op je krentenbrood zien vechten?

Waarschijnlijk zeg je nee en als het antwoord ja was (kan ook is zijn overigens dan doe je gewoon een beetje schaapachtig lachen,

Ik had volgens mij nog niet aan jullie verteld dat ik de laatste tijd regelmatig hallucineer. Eigenlijk helemaal niet vreemd als je bekijk dat ik naast diverse opiaten ook methadon en ander snoepgoed krijg ter verzachting van mijn lichamelijke pijn.

Nu heb ik dat waarschijnlijk nooit met jullie gedeeld maar ik heb al vanaf mijn 14-15 jaar interesse in een LSD trip. Het leek mij oh zo gaaf om muziek tastbaar te zien. Te kunnen zweven op gekleurde cirkels, overstappen naar een andere gekleurde werelden, maar het blijkt allemaal kletspraat te zijn.

In werkelijkheid marcheren op dit moment tientallen beestjes over mijn bed en dekens. Daarnaast zie ik muizen, spinnen en ander ongedierte rondkruipen. Ik heb het gevoel dat er wel eens iemand naast mij staat en ik hoor stemmen. Ook zie is wolken mist achter personen verschijnen en verdwijnen. Beetje griezelig of spooky is het wel allemaal.

Toen ik 40 jaar geleden dit verhaal hoorde geloofde ik daar helemaal niets van en van een oude politieagent op school mochten wij LSD proeven. We kregen eens een klein stukje, toen nog een en toen een kwart bolletje. Ome agent vertelde dat het binnen een half uur wel zou werken en vertrok naar een volgende presentatie op onze school. Een half uur later moesten wij bij de decaan komen. En wie stond daar, de decaan met de politieagent. Zweet en paniek braken mij uit. Wij hadden geen LSD geslikt zei de decaan maar aan een keutel konijnenstrond geknabbeld. Wij moesten daar wel om lachen. De decaan niet. Met een fikse preek gingen wij naar huis. Ik heb eigenlijk nooit meer LSD durven te slikken en nu ik hier in het ziekenhuis zit en ik zie wat er allemmaal rond loopt, vliegt en kruipt heb ik er ook geen behoefte meer aan. De rommel die ik nu slik is ter medicatie en niet voor de fun en daar laten wij het dan maar bij.

2 antwoorden
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Zo werd men destijds voor degek gehouden maar met die pillen die je nu slikt is zeker nietvoor de fun .
  En daar krijg je die rare verschijnselen van .

  Beantwoorden
 2. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Hey Twan,

  Wat een belevenissen allemaal, Koen en ik volgen je met het lezen van je blog.
  een schrale troost dat je nu aan een jeugddroom alsnog invulling mag geven en dat de arts je hier ook nog bij helpt :-)
  Pas goed op jezelf lieve Twan, vanuit het Nijmeegse een dikke xx voor jou.
  Suzanne en Koen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.