Nieuwe baan – mijn eerste werkdag

Als je dit leest kun je je nauwelijks voorstellen dat een persoon die in de terminale fase (laatste fase van het leven) is gekomen nog interesse heeft in een baan laat staan nog een baan krijgt aangeboden. Maar niets is minder waar. Ondanks wat ik heb haal ik veel positieve energie uit werk.  Persoonlijk vind ik het ook beter om iets te doen dan de hele dag naar de televisie te kijken waar bekende nederlanders andere bekende nederlanders elkaar bezig houden. Als ik eerlijk ben word ik daar een beetje onpasselijk van.

Het mooie van alles is dat ik nog een baan gekregen heb in mijn vakgebied. Via LinkedIn ben ik door een dame uit de branche een maand geleden ongeveer benaderd. Ze was niet op de hoogte van mijn ziekte maar ik heb het haar wel direct moeten vertellen. Ik zou anders toch door de mand gevallen zijn bij een vervolggesprek. Laat ik een lang verhaal kort houden. Na enkele gesprekken kreeg ik de baan. En vandaag was mijn eerste werkdag. Mijn baas gaf aan dat ik in de vergadering op maandag spreektijd zou krijgen om mijzelf te introduceren bij de club. We hadden samen afgesproken dat ik ook over mijn ziekte zou vertellen. Nu heb ik al voor vele vuren gestaan maar dit was toch anders, onder het motto “mooier kan ik het niet brengen” leg je alle shit meteen op tafel en gelukkig voor mij was het team als deels ingelicht.

In een kort tijdsbestek heb ik mijn nieuwe collega’s deelgenoot gemaakt van wat ik heb en wat er voor mij gaat volgen. Het hoe en wanneer ligt gelukkig nog niet vast. Moet zeggen dat iedereen stil was van mijn verhaal. Nu kennen mijn nieuwe collega’s mij nog niet maar anderen die mij al jarenlang kennen weten dat ik soms behoorlijk bot en koel uit de hoek kan komen. Ook het woord arrogantie is mij niet vreemd. Maar toen ik dit onderstaande op mijn nieuwe werkplek aantrof brak ik.

Een warmer welkom had ik me niet kunnen wensen. Ik voelde me meteen thuis bij deze groep enthousiaste jonge mensen (ik ben de oudste van het stel), was danig geëmotioneerd door dit kleine schilderijtje maar dat heeft gelukkig niemand gezien. Jongens wat ben ik blij met jullie als nieuwe collega’s en ik hoop dat ik nog lang met jullie mag samenwerken.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.