PIL gebruik gedurende de 7e mei

DEZE BLOG IS GEMAAKT OM HOE MIJN PIJN EN PILLEN VERLOOP IS GEDURENDE DAG EN DOET DIENST ALS PERSOONLIJK DOCUMENT

Even een heel ander onderwerp. Deze keer, zit nu denk ik op het hoogtepunt (= dieptepunt) van mijn pillengebruik en deels pijn verloop. Vrienden en bekenden kijken hoe het gaat, net als medici maar weten eigenlijk niet hoe het verloop is, daarom ga ik vandaag opgeven wat ik slik en hoe ik me voel om je een beeld te geven hoe ik momenteel (over)leef. Ik doe dit vanwege het feit dat we altijd zeggen dat het goed gaat, maar in werkelijkheid dat niet altijd is

22:00 uur (vorige dag)
2 stuks Paracetamol om het pijnlevel in stand te houden

Waar heb ik last van – linker heup, bil, pijnuitzaaiing in linkeronder been en in mijn linker grote teen, vorm van lichte hoest, die verdwijnt zodra ik ga liggen en probeer te gaan slapen.

00:00 uur (nieuwe dag)
Medicatie – 1 stuks 5 mg Methadon icm met een slaaptablet. Beide tabletten zorgen ervoor dat ik zeker 6 uur kalm blijf en kan rusten (of kan slapen) Werkt bij mij goed totdat de verpleging mij wekt om 06:00 dat ik een nieuwe pil moet nemen.

Vanaf dat moment (06:00)  ben ik wakker, voel me goed, ben stijf omdat ik wakker aan het worden ben in de positie waarin ik in slaap gevallen ben. In vaste slaap geraken lukt niet meer en voel een druk dat ik moet uriner. De laatste tijd is dat ik rond 05:00 uur moet urineren, doe dit in een z.g. plasfles omdat het het mij veel moeite kost om uit bed te komen. Er zit een nadeel aan dat ik ook wel eens wakker wordt en dan heb ik de fles nog vast. Zo ben ik gedurende het urineren al meerdere keren in slaap gevallen. En ja, dat levert ook wel eens een probleempje op.

04:00 – 06:00 uur
Medicatie – geen
Gedurende deze tijd begin ik te ontwaken, doe enkele hazeslaapjes en begin te hoesten en geef deels (momenteel) geel slijm op. Tijdens de hoest druk ik tijdens het hoesten op de linker borst om te voorkomen dat er teveel vibratie is en ik mijzelf onnodig pijn doen.

06:00 uur
1 stuks 5 mg Methadon
Dit pilletje zorgt ervoor dat ik wat suffer ga voelen, blijf hoesten en wacht op volgende lading want weet dat ik nu wel nadat ik deze heb geslikt heb bed uit kan. Momenteel lukt dat dus niet. Kan eigen nog eens niet rechtop in bed zitten.

08:00 uur
Een hele lading medicijnen komt de kamer op t.w.;
2x 4mg Dexamethason
1x 150 mg Pregabaline
1x 20mg Oxycodon (verlengde afgifte)
2x 500 mg Paracetamol
1x half tablet 50 mg  (=25 mg) Metopololtaraat
1x nog een tabletje maar apotheek was niet open

en boven staande in combinatie met de Methadon zorgen ervoor dat ik toch rond 8 uur half 9 er 9 snoepjes verdwenen zijn in dit goddelijke lichaam.

08:00 – 08:15 uur – De ontbijtwagen
Voor het ontbijt heb ik deze pillen al geslikt en nog een keer geprobeerd rechtop te gaan zitten en het bed uit te komen. Helaas lukt dat wederom (lees nog steeds) niet. Pijn op mij hele borst (voor en achterzijde) is aanwezig moet vaker hoesten en slijm opgeven. Het zittend ontbijten is dan ook niet (!) mogelijk en ga liggen.

In de tussentijd voel ik mijn pillen werken, goed teken in ieder geval. Begin heftig en gewoon vies te transpireren. Het water loopt van mijn gezicht af. Is gewoon geen niet fris gezicht. Nu staat de klok pas op 09:15……….

09:45 uur
De pillen beginnen haar werk te doen en slaap (doezel) weg tot ongeveer 11:45 uur. Op het moment van ontwaken voel ik me goed en kan gewoon wat bewegen, stijfheid is grotendeels weg.

12:00 uur
1x 5 mg Methdon
2x 500 mg Paracetamol
Standaard lunch die ik nu zittend in bed kan nuttigen. Eigenlijk nergens en nauwelijks ergens last van. Ja, van mijn been enzo. Even klagen over de rest want dat doet iedereen. Dus een bepaalde level aangeven. Nadat ik onder de douche vandaan kom (lekker half uurtje) voel ik me een ander mens. De wereld lacht me weer toe.

14:30 uur
Een jonge enthousiaste fysiotherapeute staat aan mijn bed en vraagt of ik wat kan. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Op haar vraag of ik kan lopen sta ik vanuit een half liggende bed houding naar een staande houding en there we go !!!

Lopen gaat uit pure wilskracht en ik voel mijn linkerheup, bovenbeen en onderbeen verstijven en prikkelingen afgeven. Daarnaast ook prikkels in linkervoet. Ik loop een 10-20 meter en vraag of we ook een stukje trap kunnen nemen. Een 10 tal treden gaat, nog wel moeizaam maar afdalen gaat nog moeilijker. Had ook niet anders verwacht. Best trots op mezelf.

Wel pijn overgehouden in linker bovenbeen onder. Net of ik op een zak water zit die aan het bewegen is.

17:00 uur
2x 500mg Paracetamol
1x 150mg Pregabaline
1x 25 mg Metoprololtartaat
Tijdens de maaltijd dit zittend genuttigd, voelde tijdens de maaltijd ook nog andere pijntjes in mijn been opkomen. Mijn BFF heeft een van de laatste boodschappen kunnen doen waaronder een joggingbroek die ik gezien de stekende pijn in mijn linkervoet nauwelijks kan aandoen. Gelukkig past de broek.

18:00 uur
1x 5mg Methadon
Rustig met mijn lieve BFF en haar fantastische echtgenoot en een trouwe collega de dingen van de dag besproken. Heb ze een demo lopen voor beginners laten zien. Was gezien de pijn echt een hele korte. Na afloop zat er alweer een nieuwe vriend op me te wachten en hem ook hier de kleine demo gedaan.

22:00 uur
2x 500mg Paracetamol
1x 20 mg Oxycodon Langwerkend
Vanmiddag bij de fysio me misschien wat te te druk gemaakt met lopen. Voel pijn op de buitenkant rechterknie maar ook een lichte druk op mijn linkerborst bij inademen. Voor de zekerheid maar even mijn extra zuurstof (22:30) aangedaan. Rond 23:15 was deze pijn en druk weg en nauwelijks meer merkbaar.

24:00 uur
1x 5mg Methadon
1x 10 mg Temazepam
TOTAAL AANTAL PILLEN TODAY 22 OF 24 STUKS KIJKENDE HOE  DE TELLING IS. TELLING 22 IS VAN 00:05 TM 23:59:59, TELLING 24 IS VAN 00:00 TM 23:59:59

OMGEREKEND RUIM 9.000 PILLEN PER JAAR

1 antwoord
 1. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Ja wat kunnen we nu nog hier over zeggen, heel veel medicijnen zoals ik lees Twan en je blijft toch nog grappen maken en positief.
  Wij hopen dat het toch iets beter gaat op de duur sterkte.
  Dik en de rest van het oude team.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.