Second opinion in Radboud Nijmegen laten verplaatsen

Voor veel mensen zal het vreemd klinken dat je een second opinion verplaatst. Je wilt eigenlijk toch (1) weten wat je hebt of hoe (2) ze je kunnen genezen of hoe (3) dat ze het toch op zijn minst kunnen afremmen. Nu vallen realistisch gezien optie 1 en 2 al af en blijft optie 3 over. Natuurlijk wil ik weten of ze het kunnen remmen want ook ik geniet nog steeds van het leven. Afgelopen zondag regende het en ik ben gewoon in mijn jas naar buiten gegaan en heb heerlijk in de regen rondgelopen. Ik heb gewoon tijdens de wandeling gehuild om het feit dat ik nog kon genieten van de regen die op mijn gezicht kwam. Maar dat even terzijde.

Ik zie eigenlijk het nut niet in van deze second opinion die vandaag 4 december zou plaatsvinden. Mijn twee CT scans zijn gemaakt voor dat ik met de behandeling begon en heb deze al meerdere malen mogen aanschouwen. Dus wat een professor of wie dan ook zegt is gebaseerd op oude reeds bestaande foto’s. Dus dan moeten er weer nieuwe scans gemaakt worden enz enz ….. en daar had ik überhaupt geen zin. Een andere reden is dat ik  nu zo goed reageer op de hopelijk wel werkende kankertablettjes (Sutent) en de afbouw van de pijnstillers. Dit ook te kennen gegeven dat ik graag een keer naar Nijmegen wil komen maar dan nadat ik mijn 3e scan in mijn eigen ziekenhuis heb gehad. En dan moet ik me nog eens afvragen wat als het tumoren hebben af- of toegenomen. Maar deze beslissing hoef ik pas over een week of 5 te nemen. Ergens half of eind januari. En tot die tijd ga ik genieten van Sinterklaas en Zwarte Piet, de Kerst met alles erop en eraan en niet te vergeten van Oud en Nieuw. Daarna een nieuw jaar met nieuwe ………. met nieuwe ……. ik weet het even niet meer. Met nieuwe niets.

2 antwoorden
 1. Peggy
  Peggy zegt:

  Hee Twanneke, goed dat je je eigen gevoel blijft volgen en je niet laat leiden door een geplande afspraak. Hoop dat je nog lekker lang in deze ‘ positieve’ fase blijft. Misschien verkeerde bewoording, maar zeker goed bedoeld. Ik ben ervan overtuigd dat je nog veel mooie dingen op je pad krijgt, ook in het nieuwe jaar waarin alles nog onduidelijk is. Bel je binnenkort om even live bij te kletsen x

  Beantwoorden
 2. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Hallo Twan, weer even een berichtje van ons het is goed te zien dat je positief bezig blijft en je eigen mening hebt.
  Geniet maar van de komende feestdagen zoals Kerst en oud en nieuw hopelijk wordt het een gezellige witte kerst voor iedereen.
  Groetjes van ons Henny en Dik, Marco Rosalie en Meghan ( die is intussen ook alweer 13 jaar) wat gaat de tijd snel of niet dan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.