Transfer naar nieuwe lokatie (voorlopige versie)

PAGINA ZAL OOK MAANDAG  DE 13e ALS DYNAMISCHE PAGINA GEBRUIKT WORDEN OM ZO EEN BEELD TE KUNNEN KRIJGEN MET GISTEREN, EERGISTEREN, ZUCHT ALLE VOORAFGAANDE DAGEN. SAAI (ER GEBEURD ANDERS VOLDOENDE) VERHAAL

Gisteren op tijd gaan slapen want het debacle van gisteren staat nog vers op mijn netvlies. Afscheid genomen van mijn favoriete zuster(s) in de nachtdienst met het beloofde ijsje. Rond 02:30 schrik ik wakker. Bemerk ik dat ik mijn pillen nog niet geslikt heb. Wat is dat nu? Mijn methadon en slaappil liggen gewoon op mijn nachtkastje! Televisie staat nog op een ander dom kanaal. Zorg gebeld (favoriete zuster) die aangeeft dat ik de benodigde pillen zelf wel innemen.  Na een week junk te zijn geweest weet ik ongeveer wel wat er is gebeurd.  We gaan geen paniek maken, hebben nog enkele uurtjes. Gelukkig dat ik niet om 07:00 uur hier achter ben gekomen. Misschien ook puntje voor de zorg, als de patient ja zegt (met innemen) dat moet hij ook ja doen. Voor het zelfde lag ik hier te kronkelen van de pijn.

Dus om 02:30 uur
1x 5mg Methadon
1x 20mg Oxycodon langwerkend

En om 06:00 uur
1x 5mg Methadon
1x 20mg Oxycodon

Bed al schuiner gezet zodat de hoest/en het slijm al vrijer spel hebben. Na drie keer kan ik, een gruwelijk in de wegzittende grote groen-gele roggel haar vrijheid geven. Als dank meer lucht, ook niet verkeerd overigens.

En om 06:30 uur
2x 500mg Paracetamol
1x 150 mg Pregabaline

 

07:30 uur

1x 4mg Dexamethason (afbouw van 2 stuks naar 1x)
1x 20mg Rivaroxaban
1x 25mg Metrapololtaraat

voor de transfer naar het verzorgingshuis zitten ook de 2x 500mg Paracetamol er al in. The journey to middle space (see the Hobbit) can begin.

Het is eigenlijk helemaal niet leuk om de zorg te vergelijken met een commercieel bedrijf. Ik schreef er eerder al over maar het is triest gesteld om er met een commercieel oog naar te kijken. Niet dat het met zorg slecht gesteld is, maar jongens als wij op deze manier zaken willen doen dan moeten we vorige maand nog stoppen in plaats van vandaag. Geeft ook aan dat veel mensen niet geschikt zijn voor een commerciele functie. Eigenlijk ook maar goed ook anders had ik geen werk. Helaas lopen naast de patatjongeren er ook veel verpleegkundige  commerciële accountmanagers rond.

Transfer verliep voorspoedig alleen de verpleegkundige stond stijf van de stress. Mijn BFF zei vaak, er is maar een manier en dat is Twans manier. Maar jongens ga aub niet om 07:00 (taxi komt om 10:15) al vragen of ik eindelijk niet moet gaan douchen terwijl ik aangeef dat ik vanwege wat stijfheid ik langer tijd nodig heb om op te staan.

Dat mijn brood gesneden moet worden. enz enz enz…

Maar goed de taxi is er, afscheid genomen en weer een ervaring rijker denk ik maar. Op naar de tweede stop het verzorgingshuis.

Alles is goed geregeld door de transferverpleegkundige. Alleen klein min puntje bij het verzorgingshuis. De patient kan niet lopen. Wat nu? Het blijkt dat de ergotherapie geen passende rolstoel op maat had. Dus je krijgt een kleinere en dat je dan tijdens de intro meer pijn krijgt. Logisch gevolg van de stand van je knieen, benen t.o.v. de rest van je lichaam. Toch goed opgelet denk ik maar. Rolstoel is besteld, pijn in mij  rug en been is er al.

Eigenlijk zou iedereen eens met de bewoners van in een verzorgingshuis in aanraking moeten komen, Denk dat de wereld er dan heel anders er misschien veel mooier zou uitzien.

Aangezien dat niet het geval was besluit ik een gezonde maaltijd (grote friet speciaal, twee stuks frikandel met mayo en een heerlijke cola te gaan eten in het restaurant. I love it.

In de middag was het feest echt over. Tijdens mijn calorierijke lunch kwam de fysio vertellen dat ik vier dagen per week onder begeleiding langdurige trainingen moet doen. Het terugkrijgen van mobiliteit (60-85%) is het hoofdmotto en zou super zijn. Verwachting is om dit binnen 4 weken te realiseren.

Gelukkig doen de pillen haar werk, heb ik de nodige afleiding (mensen kijken blijft leuk) Klein nadeel is als dat je in het restaurant gaat eten hier een oudere variant van de patatjeugd tegenkomt. Er zit niemand maar het duurt anderhalf uur voordat ik mijn nagerecht krijg.

PIJN in linkerbeen, te veel gelopen met mijn rollator eens kijken of dat dat zo blijft, daarnaast,verkrampen er 2-3 tenen in mijn linkerbeen. Ik slik mijn laatste tabletten van deze dag en ga slapen.

24:00 uur
1x 10mg Temazepam
1x 5mg Methadon

Volgens mijn telling zijn het er 21 weer vandaag. Maar geloof nooit een verslaafde ;-)

1 antwoord
  1. Dik ten Brinke
    Dik ten Brinke zegt:

    Even lekker een patatje met de rest erbij moet toch even kunnen geniet er maar van en de therapie zal nog wel een zwaar traject voor je worden.
    Groetjes Dik

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.