Tweede dag in verzorgingshuis

PAGINA ZAL OOK DINSDAG ALS DYNAMISCHE PAGINA GEBRUIKT WORDEN OM ZO EEN BEELD TE KUNNEN KRIJGEN MET GISTEREN, EERGISTEREN, ZUCHT ALLE VOORAFGAANDE DAGEN. SAAI VERHAAL OVERIGENS.

Ik denk dat niemand op mijn verhaal zit te wachten of de pillen wel of niet goed aanslaan. Maar als de medicatie fout valt dan zal ik niet nalaten om dit te rapporteren. Minder goed nieuws leest nu eenmaal eenvoudiger.

Vanochtend ergens rond 06:00 uur
In een keer doorgeslapen totdat ik wakker werd van een schreeuwende patient. Dit is toch wel kenmerkend voor een verzorgingshuis. Beelden van hoe ik mijn lieve ouders (beide Parkinson) heb achtergelaten doemen weer op. Gedachtes die ik verbannen had verschijnen weer op mijn netvlies. Zo ook een traan.

Laat ik mijn aandacht maar op mezelf richten denk ik, dat is toch belangrijker dan het verleden. Het wakker worden gaat zoals de laatste paar dagen gepaard met eerst (waterig-geel) slijm ophoesten. Mijn bed is ook niet alles, zo ligt mijn draaipunt ook niet onder mijn billen. Zo is opstaan geen pretje. Deze ochtend voel ik ook een behoorlijke spierpijn in mijn bovenbene. Is ook niet vreemd gezien de inspanning van gisteren. Ook heb ik warme oren, misschien toch verhoging (gelukkig 37.3)

Eens kijken of ik recht kan gaaan liggen, draaipunt in heupen zodat ik kan opstaan. Het is intussen 07:00 geworden. Opstaan gaat niet maar om 07:15 zit de eerste lading dope erin en is mijn zin tot opstaan tot het vriespunt gedaald. Mijn iPhone zo ingesteld dat hij iedere 15 minuten afloopt. Reden is dat ik dan rustig aan vaker ga worden en regelmatiger kan slikken (hahaha het werkt averechts) Rond 10:00 uur ben ik er eindelijk uit net gruwelijke pijn in mijn borst. Met gehaaste spoed naar de eerste keer fysiotherapie. De planning is om 4x per week fysio te gaan doen om zo het genezingsproces te bevorderen.

Nu voor de eerste keer daar en het deed me wel iets, maar dan op emotioneel vlak. Ik kan weinig, OMG ik kan echt weinig, OMG ik kan eigenlijks nix. Ben een loser (op lichamelijk vlak dan)

Maar er zijn ook mooie momenten, ik mag vandaag even naar mijn week toe. Geloof me niet, vier powergesprekken gehad. Broodje van en met de baas gegegeten en enkele projecten doorgesproken. Precies het tegenovergestelde als op de fysio. Op emotioneel moment voel ik op mijn werk dat we echt bezig zijn een team te bouwen. De loser van de fysio is ver weg. Mijn batterij is aan het opladen geslagen. Onbewust denk ik op dit moment aan mijn vader. Hij heeft ooit eens een uitspraak gedaan die nog steeds klopt. Hij zei “ooit van werken wor de nie moe”. Op dit moment moet ik dan ook aan hem denken.
Heerlijk om enkele uren aan mijn reintegratieproces te kunnen werken. Stond nog niet op mijn bucketlist maar ik hen hem alvast gehad. Eens kijken hoe ik volgende acteer of is het reageer.

Er was ook een nadeeltje, Het restaurant sluit om 18:30. En met 18:35 net niet op tijd. Dus dat wil zeggen, geen avondeten dus. Want de ouderen eten rond half 5 en 5. Gelukkig wel een voorgegeten huzarensalade van Johma een bananensoea en glaasje cola kunnen bestellen. En zo werd een geslaagde dag toch tot nog een superdag.

Ergens rond 20:00 uur
Het kost behoorlijk veel kruim om dit verhaal te typen. Niet dat ik moe ben of zo, maar door te gaan typen nadat je methadon en andere snoepjes uit de trommel hebt gesnoept gaat er een andere wereld voor je open. Een wereld van rust en in slaap en slaap.

Verder ging het goed medicatie maar eens goed genoteerd, dan weten we allemaal waaraan en waaraf.

2 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  COLLEGA!!!
  Je weet niet hoe zeer ik samen met t projectteam heb uitgekeken naar jouw komst.
  Zoals gisteren ook uitgesproken door het team, we missen je.
  Tot snel!

  Beantwoorden
 2. Dik ten Brinke
  Dik ten Brinke zegt:

  Ja een zeer positief geluid Twan ga zo door man en nogmaals veel sterkte in de komende therapie dagen/weken.
  Groetjes Dik.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.