Van gebruiker tot dealer

De stap van gelegenheidsgebruiker tot verslaafde en later tot dealer lijkt als je niet in de scene zit een grote stap. Ook in programma’s die op Discovery vertoond worden spreekt men hier regelmatig over. Want een verslaafde moet toch aan een vorm van inkomsten komen en zo ga je dan zelf dealen. Maar die grote stap blijkt in werklijkheid niet zoveel voor te stellen. Nu ben ik vanwege de kanker een tot op heden een gelegenheidsgebruiker. In het verleden heb ik nog nooit een joint of iets in die geest aangeraakt. Eigenlijk ben ik gewoon nog een groentje in deze wereld.

Als gelegenheidsgebruiker, gebruik ik van de Oxynorm 5mg tabletten er tot op heden (en we zijn 21 dagen onderweg) er eigenlijk geen. De stekende pijn in mijn linkerborst is afgenomen tot level 1 en voor mij draaglijk. Alleen toen ik die ene off dag in het weekend had, heb ik contact opgenomen met mijn case-manager en zodoende lag er een recept voor mij klaar met OxyNorm tabletten. Bij mijn apotheek in het dorp waar ik nu woon waren alleen de harde uitvoeringen voorhanden en niet de z.g. snelwerkende smelttabletten. Het effect van de harde is dan wel gelijk aan de snelwerkende smelttabletten maar het duurt veel langer voordat ze effect hebben. Om die reden ben ik op advies van de apotheek de snelwerkende maar  in de ziekenhuisapotheek gaan halen. Hier kreeg ik een doosje van 28 stuks mee met een herhaalrecept van 512 stuks en de opmerking dat er ook bij mijn andere apotheek iets zou klaar liggen.

Enkele dagen later heb ik contact opgenomen met mijn eigen (oude) apotheek en inderdaad er lag voor mij nog een recept klaar. Ben naar de apotheek gereden en verschoot van het aantal pillen die daar voor mij daar klaar lagen. (zie bovenstaande foto)

“Het zijn er wel veel” zei de apothekersassistente “ik vind het vreemd”
“Ik weet van niets” zei ik met een smile op mijn gezicht
“Komt u maar eens achter de balie, dan laat ik u iets zien”
Ik ben en heb nog nooit een patiënt achter de balie bij een apotheek gezien, dus ik vond het al vreemd. De vriendelijke dame liet zien wat er allemaal in het systeem stond. Naast deze 500 tabletten lagen er nog ruim 500 tabletten voor me klaar bij een ziekenhuisapotheek.
“Ik niet weten he” zei ik met een smile op mijn gezicht “Ik kan ook geen recepten uitschrijven”
“Ja, en als je dan naar radar kijkt” zei de dame “dan geloof je dit toch niet, we moeten hier wel goed naar kijken”
“Ik heb het programma met vervalste recepten ook gezien. Maar wat gaan we nu doen, ik ben alleen patiënt”
“Ik denk dat u hier problemen met de verzekering mee gaat krijgen” zei de apothekersassistente.
“Ja, en hoe lossen we dat op, want daar heb ik dan weer geen verstand van”
“Het zijn uw pillen” zei ze nogmaals en overhandigde me een kleine plastic tas
Met een vreemd gevoel liep ik met 500 pillen de apotheek uit. Ik voelde me net een dealer. Vreemd dat ik gewoon deze pillen meekrijg dacht ik onderweg naar de auto terwijl het krijgen van laxeermiddel zonder recept een gruwelijk probleem is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.